Életmód

Ingyen fürdödhetünk a mesés toszkánai termálfürdőben

Toszkánában járva általában ugyanaz a turisták úti célja: mindenki a reneszánsz emlékeket, napfényben úszó zöld dombokat, ízletes borokat és ételeket keresi, pedig ebben a régióban bújuk meg a világ egyik legvarázslatosabb termálforrása is.

A termalfurdo.hu cikke szerint a Saturnia-hőforrás Toscana-ban, a Grossetto települést övező hegyek között található, 56 km-re Grosettotól és 14 km-re Manciano településtől. A különleges hőforrás kanyargós hegyi úton közelíthető meg, de megéri a kirándulás.

Fotó: maremma-tuscany

A vízesés Cecínából indulva Saturnia település előtt található. Sokakat megtéveszt a Terme di Saturnia felirat, ami egy színvonalas és igen drága wellness szállodát és a hozzá tartozó strandot jelöli. A lépcsős szilákon alácsorgó termálvízhez a Cascate di Gorello felirat után kell néznünk.

A hőforráshoz kapcsolódik ugyanis a 37 fokos termálvizet szolgáltato Cascate di Gorello vízesés, amelyből másodpercenként 800 liter víz zúdul le a természetes úton keletkezett sziklakádakba.

Fotó: maremma-toscany.com

A vízben lévő ásványi anyagok és gázok kedvezően hatnak a keringési és légzőszervi rendszerre. A bőrön hámlasztó és egyben bőrmegújító hatású a víz, amelybe bele is lehet kóstolni, hiszen az emésztő rendszerre is pozitív hatással van.

A zuhatag legmélyebb pontja egy méter, így az úszni kevésbé vagy egyáltalán nem tudók is bátran választhatják.

Fotó: Wikipedia
Fotó: maremma-toscany.com

Mivel ingyenes a belépés, a vendéglátásra se nagyon adnak, de egy büfét, mosdót és öltözőt azért kialakítottak a helyszínen.

És ne keseredjen el senki, aki a közeljövőben nem tervez Toszkánába utazni, hisz hazánk is bővelkedik a gyógyvizekben.

És még fürdés:

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik