Életmód

26 év alatt telepítette újra az esőerdőt a házaspár

Pamela Gale Malhotra és férje, Anil Malhotra birtokolja India egyetlen magántulajdonban lévő vadvilági rezervátumát. A házaspár 1991-ben tűzte ki magának célul az erdők és a természet védelmét.

Fotó: Infinite Windows
Fotó: Infinite Windows

26 év elteltével a 300 hektáron elterülő Sai Sanctuary több mint kétszáz globálisan veszélyeztetett állat- és növényfajnak ad otthont, mint például az ázsiai elefánt vagy a bengáli tigris.

Fotó: The Better India

Amikor idejöttük, a megvásárolt földterületek nagyja teljesen kipusztult volt. Elhagyatott rizs-, kávé- és kardamomföldek fogadtak bennünket, rengeteg fát kivágtak akkoriban. Rengeteg figyelemre, energiára és időre volt szükség, mire visszaállítottuk a megfelelő állapotot

– nyilatkozott Pamela a Great Big Story megkeresésére.

Fotó: Great Big Story

India azon részén, ahol a rezervátum van, az évtizedek során elképesztően visszaesett az erdőborítás aránya: az 1970-es években tapasztalt 86 százalékról mára 16 százalékra. Pamela elmondása szerint a folyamat katasztrofális hatással van az esőzésekre és a vízellátásra.

Fotó: Infinite Windows

A házaspár újra összerakta a természet kirakósát, biztosítva ezzel, hogy az erdők újra menedéket biztosítsanak az állatoknak.

Great Big Story
Fotó: Great Big Story

Mindketten hatalmas örömöt érzünk, amikor végigjárjuk a szentélyt. Soha nem leltem ilyen örömömet semmi másban, amit életem során tettem

– fűzte hozzá a hölgy.

(via, via)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik