Életmód

26 év alatt telepítette újra az esőerdőt a házaspár

Korábban a témában:

Pamela Gale Malhotra és férje, Anil Malhotra birtokolja India egyetlen magántulajdonban lévő vadvilági rezervátumát. A házaspár 1991-ben tűzte ki magának célul az erdők és a természet védelmét.

Fotó: Infinite Windows
Fotó: Infinite Windows

26 év elteltével a 300 hektáron elterülő Sai Sanctuary több mint kétszáz globálisan veszélyeztetett állat- és növényfajnak ad otthont, mint például az ázsiai elefánt vagy a bengáli tigris.

Fotó: The Better India

Amikor idejöttük, a megvásárolt földterületek nagyja teljesen kipusztult volt. Elhagyatott rizs-, kávé- és kardamomföldek fogadtak bennünket, rengeteg fát kivágtak akkoriban. Rengeteg figyelemre, energiára és időre volt szükség, mire visszaállítottuk a megfelelő állapotot

– nyilatkozott Pamela a Great Big Story megkeresésére.

Fotó: Great Big Story

India azon részén, ahol a rezervátum van, az évtizedek során elképesztően visszaesett az erdőborítás aránya: az 1970-es években tapasztalt 86 százalékról mára 16 százalékra. Pamela elmondása szerint a folyamat katasztrofális hatással van az esőzésekre és a vízellátásra.

Fotó: Infinite Windows

A házaspár újra összerakta a természet kirakósát, biztosítva ezzel, hogy az erdők újra menedéket biztosítsanak az állatoknak.

Great Big Story
Fotó: Great Big Story

Mindketten hatalmas örömöt érzünk, amikor végigjárjuk a szentélyt. Soha nem leltem ilyen örömömet semmi másban, amit életem során tettem

– fűzte hozzá a hölgy.

(via, via)

Kommentek

Poroszló, 2016. szeptember 11.
Szürke darvak (Grus grus) a Hortobágyi Nemzeti Park területén Poroszló térségében. A Hortobágyi Nemzeti Park hazánk elsõ nemzeti parkja, melyet 1973. január 1-én hozott létre az Országos Természetvédelmi Hivatal. A Hortobágy szinte egész Európa legkedveltebb állomása a vonuló madarak körében. Évente majd 160 000 egyed fordul meg ebben a térségben a daruvonulás idõszakában. A madarak innen folytatják vándorútjukat Észak-Afrika és Dél-Európa irányába.
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.