Életmód

700 kóbor kutyát mentett meg 8 év alatt

A fiatalember egyetlen alkalommal sem ment nyaralni, szabadságon sem volt.

A kínai Zhou Yusongot kutyavédő néven ismerik Zhengzhouban, a kínai Henan tartományban. A fiatalember immár 8 éve a kóbor kutyák megmentéséért dolgozik a kezdeményezésére létrehozott állatvédelmi központban.

A kutyavédő története 2008-ban kezdődött, amikor Zhou Yusong észrevett egy sérült, kóbor kutyát az út mentén. Egy autó ütötte el az állatot, ő bevitte a legközelebbi állatkórházba, ahol a kutyus felépült sérüléseiből. Mivel kis lakásában nem tudott róla megfelelően gondoskodni, bevitte egy kutyamenhelyre, és havonta 30 dollárt fizetett az ellátásáért és az orvosi felügyeletért.

A menhelyen tapasztaltakat látva Zhou Yusong meggyőzte egyik barátját, hogy fektessen be 122 ezer dollárt egy új állatmegőrző központ létrehozásába a Sárga-folyó partján, Zhengzhou mellett. A barát megtette a „szívességet”, és Zhout bízta meg vezetőnek. A fiatalember otthagyta jól fizető állását, és ettől a pillanattól minden idejét a kutyák gondozására szentelte.

Zhou több mint 700 kóbor kutyát, valamint más kisállatot mentett meg az elmúlt 8 évben. Egyetlen alkalommal sem ment nyaralni, szabadságon sem volt. Közel 3 ezer napot és éjszakát töltött el a mentőközpontban, gondoskodva az állatokról.

A fiatalember mai is a kutyák etetésével, a kennelek tisztításával foglalkozik, vigyázva arra, hogy az állatok ne harcoljanak egymással. Takarékossági okokból ő maga végzi az összes karbantartási munkát, de a kutyákkal rendszeres kapcsolatot tart, az állatok pedig szerető tekintetükkel viszonozzák a törődést.

Zhou pedig nem hagyja abba. Továbbra is végzi önként vállalt munkáját, miközben a világsajtó folyamatosan elismerően ír áldozatos tevékenységéről.

735 kutyát fogadott örökbe az indiai mérnök
Nem volt boldog az életével, mígnem egy 45 napos golden retriever mindent megváltoztatott.

Via – Fotó: Xwtuotiao

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik