Életmód

Rászorulókon segít az ország legjobb lángossütője

Megvendégelte már a helyi idősek otthonának lakóit is.

Közel négy éve ingyenes, úgynevezett köszilángosokkal segíti a rászoruló családokat Balogh Józsefné a tiszakécskei Lángos Büfé tulajdonosa – írta a baon.hu.

A helyiek kedvenc helye a falatozó, az ország pedig napokkal ezelőtt ismerte meg nevüket, amikor elnyerték a Magyarország legjobb lángosozója címet.

Balogh Józsefné, becenevén Baby 12 évvel ezelőtt nyitotta meg lángosozóját, négy éve pedig jótékonykodik: úgynevezett köszilángosokkal támogatja a helyi rászorulókat.

Fotó: kecskeikronika.hu

Ha valaki a sajátja mellé vásárol egy köszilángost, akkor az arról szóló blokkot egy üvegbe rakom. Mikor már sok ilyen nyugta összejött, elviszem az üveget a helyi családsegítő szolgálatnak, ahol szétosztják a rászoruló családok között. Aki pedig felmutat egy ilyen blokkot, ingyen lángost kap cserébe – mondta a portálnak a tulajdonos.

Havonta körülbelül 50-70 blokk jön össze, eddig összesen közel ezer ingyen lángos talált már gazdára, de Balogh Józsefné megvendégelte már ingyen lángosokkal a helyi bölcsődéseket, iskolásokat, hittanosokat, a diákotthon és az idősek otthonának lakóit is. A legutóbbi bajai árvízkészültség alkalmával a hír hallatán rögtön mobil lángosozójába ült, és a helyszínen fáradhatatlanul sütötte ingyen lángosait a homokzsákokat pakoló TEK-eseknek.

Kiemelt kép: youtube.com

Olvasói sztorik