Életmód

Hangolódjunk az ünnepekre: lélekemelő karácsonyi filmek egy csokorban

A karácsonyi készülődés elengedhetetlen programja a karácsonyi filmek nézése. Vannak olyan filmek, melyeket minden évben megnézünk többször is, de mégis vannak toplistások, amik az első helyeket bitorolják. Megunhatatlanok és igazi karácsonyi hangulatot varázsolnak a szívünkbe. Ezekből gyűjtöttünk néhányat.

Karácsony a kastélyban

Jules Daly egyedül neveli árván maradt unokahúgát, Maddie-t  és kamasz unokaöccsét, a mindig dühös Milót, akivel egyre több probléma van az iskolában. Az amúgy is nehéz helyzetben lévő Jules-t újabb sorscsapás éri, amikor felmondják az állását. Az összeomlás küszöbén váratlanul megjelenik a milliomos nagybácsi komornyikja, hogy meghívja a családot az európai kastélyába karácsonyra. Castlebury hercege, Edward bácsi azonban megkeseredett öregúr, aki ki nem állhatja a zajos gyerekeket. Jules félve lép be a fényes kastélyba, ahol belebotlik a sármos Ashton hercegbe.

Angyali üzlet

Kathleen keményen dolgozó egyedülálló anya, aki saját házra gyűjt, ahova a kislányával, Zoe-val beköltözhetnének. Sam üzletember, akinek úgy kell tennie, mintha családos lenne, hogy nyélbe üssön egy üzletet a titokzatos Javier Del Campo-val. Sam a tulajdonosa annak a cégnek, ahol Kathleen dolgozik, és a főnökeként sikerül meggyőznie, hogy játssza el a feleségét. Azonban Del Campo nem az, akinek látszik, és lehet, hogy végül Zoe lesz az, aki a legjobb üzletet hozza össze: egy új otthont magának, Kathleen-nek és Sam-nek.

Noel, karácsony

Parádés szereposztásban! Egymástól merőben különböző személyiségek keresik a megértést és a könyörületet karácsony idején. Rose (Susan Sarandon) középkorú, elvált nő, akinek az édesanyja kórházban van, előrehaladott Alzheimer-kórban szenved. Rose szeretne még egy lehetőséget kapni, hogy elmondja neki, mennyire szereti, ám az anyja már nem ismeri meg. A rendőrtiszt Mike egy pincér rögeszméjének célpontja lesz. Artie meg van győződve arról, hogy Mike az ő néhai feleségének a reinkarnációja. Mellesleg Mike a szép Ninát készült elvenni, de úgy tűnik, hogy a féltékenysége szétzilálja a kapcsolatukat.

A videót ITT nézhetjük.

Az első karácsonyunk

Amint a friss házas Cindy és Tom Baer-Neil maguk mögött hagyják előző házasságaikat és első közös Karácsonyukra készülnek, családjaik és gyerekeik nem hajlandóak lemondani régi ünnepi szokásaikról. Amikor senkinek sem sikerül kompromisszumot kötnie a család karácsonyi terveivel kapcsolatban, a gyerekek tervet forralnak, hogy minden kompromisszumot elutasítsanak. Miközben azonban együtt dolgoznak fondorlatos tervükön, a mostohatestvérek között életükben először kötelék fonódik.

Karácsonyi szerelem

Jake Peterson  egy hatalmas traktorgyár anyavállalatánál dolgozik. Kényelmes irodájának ablakából kitekintve, nem is tűnik túl nehéznek az élet, egészen addig, amíg szülővárosába, a nebraskai Athens-be nem küldik, hogy bocsásson el pár embert a helyi gyárból. A férfi az éjszaka közepén érkezik meg a városba és azonnal elindul, hogy felkeresse egykori szülőházát. A kései látogatás azonban szemet szúr a szomszédban élő, gyermekét egyedül nevelő Emma Murphy-nek  és lányának, Noelle-nek, akik feltartóztatják a különös látogatót. A város lakói először nagy örömmel fogadják a férfit, mert azt remélik, hogy látogatásával fellendíti cégük életét a nagy mennyiségű traktor legyártásának megrendelésével. A kisváros lakóinak nyugalma, a hely, ahol a karácsonyi készülődésből mindenki kiveszi részét, gondolkodásra készteti Jake-et és hamar rádöbben arra is, mennyire fontos a gyár a helyieknek, amely fiataloktól öregekig egyaránt mindenkinek munkát biztosít. Az sem könnyíti meg a dolgát, hogy időközben beleszeret Emma-ba.

Rose karácsonya

Az árva Rose különleges képessége, hogy a környezetében mindenkinek képes hitet és reményt adni, legyen bármilyen rossz is a helyzet. Érdemes  Rose és barátai társaságában tölteni ezt a karácsonyt.

Címlapfotó:pixabay.com

Dickens karácsonyi éneke, avagy döntsd el, mi az, ami számít
A "Karácsonyi ének" történetét érdemes az ünnepkörben újra elolvasni, megnézni. Tartalmas gondolatai ma is aktuálisak.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik