Kertünk-Portánk

Fagyöngy: dekoráljuk otthonunkat a béke, a harmónia és a szerelem szimbólumával

Az isteni glóriát jelképezi, ami megvédi a házat és a családot az ünnepek alatt.

Ez a transzcendens erőkkel bíró növény már a keltáknál is igen mélyen tisztelt, varázslatokhoz és mágiákhoz használt szer volt. Vérnyomáscsökkentő és a rosszindulatú daganatok kialakulását is képes kontrollálni. Számos gyógynövény mellett a vajákos asszonyok kedvelt főzetalapanyaga volt, mára varázserejét inkább a szerelemmel párosítjuk. Főleg karácsony közeledtével.

Régen, és most is, a hagyománytisztelő otthonokban, a fagyöngy olyan növénynek számít, amely szerencsét és jólétet hoz, elűzi a rossz gondolatokat és a démonokat, és fenntartja a harmóniát a családban. Életteli zöldje, és ragyogó friss, érett gyümölcsei a tél közepén, amikor alszik a természet, szorosan kapcsolódik a Karácsony ünnepéhez, Jézus születéséhez- írja az Édenkert.

Sokan a mai napig koronát fonnak a fagyöngyből, ez az isteni glóriát jelképezi, ami megvédi a házat és a családot a Karácsonyi ünnepek alatt, de szárított formában is tartják. Akasszuk fel valahová a fagyöngy-kompozíciót, és csókoljuk meg alatta a szeretett személyt Szilveszter éjjelén, éjfélkor. Ez a rituálé a skandinávoktól eredhet. Ők hisznek abban, hogy a fagyöngy a béke és a harmónia jelképe. Ezért összefüggésbe hozzák Friggával, a szerelem istennőjével.

Fotó: BandQ

Hogyan dekoráljunk fagyönggyel?

Találjuk ki, hogy milyen formát szeretnénk, mi illeszkedik otthonunkhoz leginkább. Többnyire gömb- vagy koszorú forma a leginkább elterjedt, a karácsonyi ünnepkörben bárhogyan dekorálhatunk vele. Tökéletes dísz az ünnepi asztalon is.

Amennyiben gömböt szeretnénk, akkor a fagyöngy ágakat egyenként, óvatosan tegyük egymás mellé s kezünkben. Fogjuk szorosan össze a szárát, és ha már elég tömörnek, gömb formának látszik, akkor kössük át egy madzaggal vagy dróttal. Önmagában is szép, hiszen természetes, de ha úgy gondoljuk, dekorálhatjuk piros bogyós növényekkel, dióval, apró tobozzal vagy természetes hatású dekorációval. Akasztóval ellátva, ajtón, boltíveken mágikus erővel hat.

Fotó: madeitloveandoats

Ajándékozzuk a béke és harmónia szimbólumát szeretteinknek, szerelmünknek, és ne felejtsük egymást megcsókolni alatta.

Milyen színű rózsát kaptál? Mutatjuk, hogy mit jelent
Egy biztos, nem mindegyik rózsának olyan egyértelmű a jelentése, mint a vörös rózsának.
Olvasói sztorik