Életmód

Bébi csimpánzt mentett a pilóta, lélekemelő pillanatokat örökítettek meg

Százezrek szívét dobogtatta meg egy bébi csimpánz, miután felkerült a videó arról, ahogyan egy pilóta megmenti a védtelen állatot.
Mussa a szervezet harmadik mentett csimpánza ebben az évben.
Korábban a témában:

A világ hírei sokszor igen lehangolóak, mégis időnként akadnak felemelő történetek, amiktől újra bizakodhatunk. Lám-lám az emberek mégis jók.

A napokban a világsajtót is bejárta Anthony Caere története. A fiatalember pilótaként szolgál Kongóban, feladatai közé tartozik a vadon élő állatok feltérképezése, a helyszínek ellenőrzése és szükség esetén az orvosok evakuálása. Caere most a három hónapos csimpánz, Mussát menekítette ki a vadorzók kezei közül.

A Kongói-medence egyike azon régióknak, ahol az állatok kereskedelme a legjobban veszélyezteti a védett fajokat, köztük a csimpánzokat is. A Lwiro Primates évek óta segíti a vészhelyzetbe került majmokat, rehabilitációs központjukban közel 200 állatról gondoskodnak. Céljuk, hogy megmentsék az állatkereskedőktől ezeket a csimpánzokat és segítsék a vadonba való visszailleszkedésüket. Lwiro adatai szerint az orrvadászok többnyire a húsáért ölik a felnőtt állatokat, a kölyköket pedig többnyire házi kedvencekként értékesítik 20-50 dollárért.

Mussa a szervezet harmadik mentett csimpánza ebben az évben. Az elkobzott állat valószínű, hogy Kínába vagy Közel-Keletre került volna.

A videó szinte mindenkiben vegyes érzelmeket vált ki. Egyrészt végtelenül megindító a csimpánz kíváncsisága és kötődése, mint ahogyan Care gondoskodó figyelme és szeretete is. Mindemellett lehangoló,  amit a pilóta röviden így foglalt össze:

Ez valóban édes történetnek tűnik, de valójában szomorú. Ennek a kölyöknek még az anyjával kellene lenni, de megölték őt. Család nélkül kell felnőnie.

Caere Instagram oldala prezentálja a kongói táj és élővilág szépségeivel, mégis a legmegkapóbbak azok a felvételek, ahol megmentettjeivel látható.

Petesmalmi Vidrapark - A béke szigete, ahol az árva vidra otthonra lel
Tisztelni kell minden élőt, mert tükör az életünk, és egyszer visszakapjuk amit adtunk.

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.