Életmód

A férfi, aki Indiából Svédországig biciklizett a szerelemért

A Grimm-testvérek bármelyik mesekönyvébe beillene az a történet, amelynek főszereplője egy kék szemű svéd hölgy és egy göndör hajú indiai férfi.

Indiában gyakori, hogy a szülők asztrológust hívnak a házhoz, ha gyermekük születik. A próféciában az állt, hogy a jövendőbeli feleségemmel nem tradicionális indiai esküvőnk lesz, és hogy a párom egy távoli földről származik majd, Bika lesz a csillagjegye, fuvolán játszik és egy erdő tulajdonosa

– mesélte Pradyumna Kumar “PK” Mahanandia a National Geographicnak adott tavalyi interjújában.

Csodák csodájára a jóslat minden egyes részlete valóra vált, erről ír Per J. Andersson a szerelmesekről írt 2017-ben megjelent kötetében.

Nagyon erősen hittem a próféciában és most már tudom, hogy ezen a bolygón minden előre megtervezett

– tette hozzá az indiai férfi.

Bár Mahanandia gyermekként szoros kapcsolatot ápolt a természettel és mélységesen tisztelte azt, az iskolában eltöltött idő alatt szembesült az indiai kasztrendszer keménységével.

Hamar rájöttem, hogy én más vagyok, mint a többi gyermek. Amikor megérintettem valakit, a folyóhoz szaladtak, hogy megmossák magukat. Szennyezettnek tartott a közösség

– emlékezett.

Hogy megszabaduljon a szervezett rasszizmus támadásaitól, a művészethez fordult.

Fotó: Facebook / PK Mahanandia

A váratlan találkozás

1975-ben utcai művészként kezdte kamatoztatni a tehetségét. Élete legcsodálatosabb napja december 17-én érkezett el. Ekkor találkozott először Charlotte Von Schedvinnel, egy 20 éves svéd lánnyal, akinek egy álma vált valóra azzal, hogy Indiába utazhatott.

Egy hosszú szőke hajú, kék szemű nő közeledett felém. Este volt már. Amikor megjelent az állványom előtt, súlytalanná váltam. Leírhatatlan, amit akkor éreztem

– nyilatkozott a férfi.

Mahanandia elmondása szerint ez volt pályafutása során az egyetlen alkalom, hogy három különböző alkalomba telt, mire le tudta festeni a nő portréját. A találkozásokkor Charlotte mindig az állványa előtt ült, és a jóslata részleteiről kérdezte őt. Honnan érkezett? Svédországból, egy távoli földről. Mi a horoszkópja? Bika. Játszik fuvolán? Igen, és zongorán is.

Ami pedig az erdőt illeti, kiderült, hogy a lány ősei komoly erdőterületet örököltek a 18. században a svájci királytól, miután segítettek neki. A prófécia minden egyes darabja a helyén volt.

A férfi nem sokkal később hazautazott szülőfalujába és a szülei áldását kérte, hogy feleségül vegye a hölgyet. Mahanandia elmondása szerint 100 százalékban a szívére hallgatott, pedig nem volt abban semmilyen logika.

A pár a következő három hetet együtt töltötte, de elváltak útjaik, mert Charlotte-nak vissza kellett mennie Svédországba. Mahanandia Indiában maradt, hogy befejezze művészeti tanulmányait.

Fotó: Facebook / PK Mahanandia

Több ezer kilométer egy biciklin

Egy év elteltével és halomnyi levélváltás után a férfi nem bírta már tovább lelki társa nélkül. Mindenét eladta, elbúcsúzott a családjától és felült a biciklijére, hogy felkerekedjen egy közel 6500 kilométeres útra Svédországig.

Az indiai fiúnak öt hónapjába telt, mire Pakisztánon, Afganisztánon, Iránon és Törökországon keresztül eljutott Európába.

Nem voltam egyedül. Sosem találkoztam olyan emberrel, aki ne lett volna szimpatikus számomra. Más idők jártak, a szerelem, a béke és a szabadság járta át a szellememet. A legnagyobb akadályokat mégis a saját gondolataim, kételyeim állították elém

– fogalmazott.

A kerékpározás mellett Mahanandia gyakran szállt buszokra, vonatokra és más tömegközlekedési eszközökre, amikor lehetősége volt rá.

Azóta is boldogan élnek

A férfi május 28-án érkezett meg a svédországi Boras városába. Amikor újra találkozott szerelmével, nem találták a szavakat.

Egyszerűen nem tudtunk megszólalni. Csak egymás karjaiban hullattuk az örömkönnyeket.

40 év elteltével a pár még mindig Svédországban él, két gyermekük van. Mahanandia sokra vitte művészként, India svédországi kulturális nagyköveteként tevékenykedik.

De mi a titok, amitől hallhatatlan odaadással viszonyulnak egymáshoz?

Boldogan házasodtunk össze 40 évvel ezelőtt, a titok pedig az, hogy igazából nincs is titok. Az egymás iránti nyitottság viszont elengedhetetlen és fontos ahhoz, hogy megértsük és tiszteljük a másikat. A házasság nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is egy unió. Ha ezt felismerjük, a szeretet úgy nő majd utána, mint a víz hullámai.

Fotó: Facebook / PK Mahanandia
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik