Életmód

Összefogtak a 91 éves bácsi leégett házának újjáépítéséért

Teljesülhet a dunapataji Ádám bácsi álma.

2018. március 19-én nagy tragédia érte a Dunapatajon élő, 91 éves Flick Ádám bácsit, akinek egy gázpalackrobbanás után leégett a háza, és ezzel elveszítette minden ingóságát is. Az eset után összefogott a régió: Lódriné Berényi Éva vállalkozó kezdeményezésére ruha- és élelmiszergyűjtést szerveztek, de az akció keretében annyi építőanyagot ajánlottak fel, hogy újjáépíthetik a tűz martalékává vált portát – írta a baon.hu.

Ádám bácsi a fiánál lelt fedélre, de ha tehetné, a jórész tető nélkül maradt falak között élne, annyira hazavágyik. Dunapataj összefogott, hogy teljesítse Ádám bácsi álmát!

– A tehetősebb támogatók bútorokat, berendezési tárgyakat is adtak, ami nagyy lökést adott a gyűjtésnek. Április 9-én kezdődtek a munkálatok, mert az eddigi időszak csak a papírmunkáról, engedélyekről szólt. Utána tárgyaltunk a vállalkozókkal, és mostanra azt mondhatom, hogy Ádám bácsinak lesz háza

– közölte a portállal Lódriné Berényi Éva.

A ház berendezése adott, megvannak az építéshez a szakirányú vállalkozók, megvannak az engedélyek. Az építőanyagokhoz a környékbeli vállalkozók adták össze a szükséges anyagokat. Dunapataj és az ügy minden támogatója emberségből csillagos ötösre vizsgázott!

Ádám bácsinak lesz háza.

Közzétette: BAON Bács-Kiskun Megyei Online – 2018. április 9.

Kiemelt kép: koronaradio.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik