Életmód

Torockóra figyelt a világ magyarsága

Gazdag programokat kínált a Duna Nap.

Ötödik alkalommal rendezték meg az erdélyi Torockón a Duna Napot, melynek keretében koncertekkel, tűzijátékkal, kiállításokkal, versmondással, gyermek és felnőtt programokkal, illetve gasztronómiai érdekességekkel várták az érdeklődőket.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A nemzeti összetartozás napja

A 2010-ben a Magyar Országgyűlés által elfogadott nemzeti összetartozás napja az 1920-as trianoni békeszerződés aláírásának évfordulójára emlékező, június 4-ikére eső nemzeti emléknap Magyarországon. Az Országgyűlés a törvény elfogadásával kinyilvánította, hogy a több állam fennhatósága alá vetett magyarság minden tagja és közössége része az egységes magyar nemzetnek, melynek államhatárok feletti összetartozása valóság, s egyúttal a magyarok személyes és közösségi önazonosságának meghatározó eleme.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Az idei megemlékezést, az  V. Duna Napot az erdélyi Torockón tartották június 2-án. A térség kulturális központja, a Duna Ház kiemelt programját hagyományosan a nemzeti összetartozás napjához közel eső hétvégére időzítik a szervezők.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Természetesen Magyarországon is tartanak hasonló rendezvényeket. A nemzeti összetartozás napja alkalmából családi programokkal várja a látogatókat a Magyarság Háza Budapesten június 3-án és 4-én az Akvárium Klubban.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik