Életmód

 „Látod, ezért kell iskolába járnod!” – Íme az elmúlt két hét toplistás története

A Washingtonban élő Andy Ross sikeres életet tudhat magáénak. Családja, gyermeke, jó munkahelye van, és szabadidejében hobbijának hódol. Rövid története sokunknak lehet tanulságos.

A férfi nemrégiben éppen munkából készült hazafelé, közben betért a közeli üzletbe. A boltban észrevette, hogy egy kislány furcsán nézi. Nem lepődött meg, hiszen tudta, hogy valószínűleg a munkás öltözete, piszkos keze-arca okozhatja a kislány furcsálló tekintetét. Egy idő után az anyuka rászólt csemetéjére, hogy hagyja abba a bámészkodást, majd félhangosan hozzátette:

Látod, ezért kell tanulnod és iskolába járnod!

Andy-t teljesen megdöbbentette az anya becsmérlő megjegyzése, de szinte rögtön megszületett a válasz, amit facebook oldalára is kiposztolt.

Először is, most lehet, hogy piszkos vagyok, de semmiképp nem tanulatlan.  Nem csupán gimnáziumi végzettséggel rendelkezem, hanem főiskolai diplomával  és egyéb orvosi bizonyítványokkal is.  Az alapján megítélni, hogy milyen a külsőm, az elég fals következtetésre adhat okot.

Andy iskolái elvégzését követően több helyen, több szakmában dolgozott már. Részt vett katonai szolgálatban, irodai munkát is végzett, végül úgy döntött, hogy az építőipart választja.

Szeretem a kétkezi feladatokat és kötődök a szabadtéri munkákhoz, ami többnyire piszokkal, kosszal jár.  Jól keresek, így segítség nélkül is tudok gondoskodni a családomról, tehát a külsőm nem tükrözi a teljes valóságot, így azt sem, hogy milyen iskolát végeztem.

A történet kapcsán Andy 8 leckét fogalmazott meg, amit jó szívvel ajánl mindenkinek. 

  1. Ne ítélj meg első látásra senkit.
  2. Válassz olyan munkát, amit szeretsz.
  3. A kétkezi munka mindig kifizetődő és biztos megélhetést biztosít.
  4. Az oktatás, a tanulás  fontos, de ne gondold, hogy az egyetem bármit is garantál.
  5. Tapasztalat + kitartó munka + elhivatottság = sikeres jövő.
  6. Légy toleráns szülő, aki toleranciára neveli a gyermekét.
  7. Ha sértegetni támad kedved, légy tekintettel mások iskolázottságára, ne bánts olyat, akinek a tiédnél alacsonyabb iskolai végzettsége van.
  8. Zuhanyozz rendszeresen.

Szóval, próbáljuk nem megítélni az embereket, mielőtt bármit is tudunk róluk. Sok sikert!

Az alábbi bejegyzést az elmúlt 2 hétben 161 ezren osztották meg a közösségi médiában.

Házi feladat helyett kötelező olvasást vezetnek be egy iskolában
Munkafüzetek töltögetése helyett kötelező 20 perc olvasás lesz a feladat.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik