Életmód

Nagyok a különbségek a nyaralásra szánt összegek között

A többség kettesben indul útnak.

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot tervez költeni az utazásra – derül ki a K&H Bank felméréséből.

Ennyiért fürödhetünk idén a balatoni strandokon
Van, ahol háromezer forint a felnőtt jegy.

A kutatás szerint az utazók közel fele 150 ezer forintnál alacsonyabb büdzsét szán a pihenésre. A budapestiek átlagosan többet, 238 ezer forintot terveznek nyaralásra költeni, míg a falvakban élőknél ugyanez 160 ezer forint. Az idén nyaralást tervezők 22 százaléka 50 ezer és 99 ezer forint közötti összeget tud erre fordítani, 19 százalékuk 100-149 ezer forintot. Mindössze 8 százalék az, aki 300 ezer és 499 ezer forint közötti összeget szán a nyaralásra.

Körös-torok, a magyar homokos tengerpart
A vízállás kellően alacsony, aki először látja a partot, azt hihetné, hogy alacsony vízállású Balatonra érkezett.

A válaszadók 37 százaléka, azaz 10-ből közel 4-en egyáltalán nem mennek az idén nyaralni. Ennek indokaként 59 százalékuk a pénzhiányt hozta fel, 22 százalékuk viszont az utazásra költendő összegből inkább a megtakarításait növeli. A közleményben megjegyzik, hogy egy évvel korábban a pénz hiánya még sokkal többeknél okozott gondot, tavaly a nyaralást nem tervezők 71 százaléka jelölte meg ezt a választ indokként.

A válaszadók 39 százaléka kettesben nyaral, míg az egyedül utazók aránya  mindössze 10 százalék – írta a felmérés eredményeit ismertetve az MTI.

Kiemelt kép: MTVA Bizományosi/Oláh Tibor

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik