Életmód
Hajdúszoboszló, 2017. július 21.
Fürdõzõk a hajdúszoboszlói gyógyfürdõben, melynek strandját már 60% arányban többen keresik fel a külföldi vendégek, mint a hazaiak. Legtöbben, - a szeptember végéig tartó szezonban - Lengyelországból, Romániából, Szlovákiából és Ukrajnából érkeznek. A pihenni, szórakozni vágyókat 13 medence 13.000 négyzetméternyi vízfelülete várja az Aquapark szolgáltatásai mellett.
MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Nagyok a különbségek a nyaralásra szánt összegek között

A többség kettesben indul útnak.
Korábban a témában:

A magyarok 63 százaléka várhatóan elmegy nyaralni az idén, és átlagosan 194 ezer forintot tervez költeni az utazásra – derül ki a K&H Bank felméréséből.

Balatongyörök, 2015. július 1.
Fürdõzõk a Balatonban a balatongyöröki strandon 2015. július 1-jén.
MTI Fotó: Varga György
Ennyiért fürödhetünk idén a balatoni strandokon
Van, ahol háromezer forint a felnőtt jegy.

A kutatás szerint az utazók közel fele 150 ezer forintnál alacsonyabb büdzsét szán a pihenésre. A budapestiek átlagosan többet, 238 ezer forintot terveznek nyaralásra költeni, míg a falvakban élőknél ugyanez 160 ezer forint. Az idén nyaralást tervezők 22 százaléka 50 ezer és 99 ezer forint közötti összeget tud erre fordítani, 19 százalékuk 100-149 ezer forintot. Mindössze 8 százalék az, aki 300 ezer és 499 ezer forint közötti összeget szán a nyaralásra.

Körös-torok, a magyar homokos tengerpart
A vízállás kellően alacsony, aki először látja a partot, azt hihetné, hogy alacsony vízállású Balatonra érkezett.

A válaszadók 37 százaléka, azaz 10-ből közel 4-en egyáltalán nem mennek az idén nyaralni. Ennek indokaként 59 százalékuk a pénzhiányt hozta fel, 22 százalékuk viszont az utazásra költendő összegből inkább a megtakarításait növeli. A közleményben megjegyzik, hogy egy évvel korábban a pénz hiánya még sokkal többeknél okozott gondot, tavaly a nyaralást nem tervezők 71 százaléka jelölte meg ezt a választ indokként.

A válaszadók 39 százaléka kettesben nyaral, míg az egyedül utazók aránya  mindössze 10 százalék – írta a felmérés eredményeit ismertetve az MTI.

Kiemelt kép: MTVA Bizományosi/Oláh Tibor

Kommentek

Szeged, 2019. május 24.
A Szegedi Vadaspark május 15-én született fehér oroszlánkölykét mérlegeli Sebõk Imre állatgondozó a bemutatón 2019. május 24-én. A Szonja nevû fehér oroszlán a dél-afrikai oroszlán (Panthera leo krugeri) ritka színváltozatú egyede.
MTI/Rosta Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.