Életmód

Nemes ügyet szolgál a világ egyetlen festő malaca

A spanyol festőzseniről, Pablo Picassoról kapta a nevét az a szerencsés malac, akit 2016-ban mentett ki gazdája, Joanne Lefson a vágóhídról. Az állatvédőként tevékenykedő hölgy tudatosan terelte a különös karrier felé kedvencét, miután kreativitást vélt felfedezni a malacban. A ház körüli felújítás adta a végső lökést, mikor Joanne észrevette, hogy Pigcasso nem csak gyűjtögeti az ecseteket, de pamacsként maszatol vele. Innen egyenes út vezetett a művészet világába.

Fotó: pigcasso.org

Pigcasso stílusa leginkább expresszionista, inspirációt a környező tájból merít. Miután elkészül egy képpel, szignózza is. Bedugja az orrát a festékbe és rányomja a vászonra.

Nemes ügyet szolgálnak

A gyakorlás meghozta az eredményt, Pigcasso egyre ügyesebben festett, majd boldog gazdája tudta, hogy a hírnév  valami nemes ügyet kell, hogy szolgáljon. Miután a világ egyetlen festő disznójáról van szó, így az alkotásai olyan különlegesnek számítanak, hogy nem keveset fizetnek érte, minimum 100 ezer forintnyi összegtől indulnak képek árai.

Fotó: pigcasso.org

A befolyt pénzt egy dél-afrikai szervezetnek (Farm Sanctuary) ajándékozzák,  aminek célja az állatvédelem és az állatokkal való  méltányos  viselkedés kialakítása.

Fotó: facebook.com/pigcasso/

A projekt fő célja, hogy arra ösztönözze a fogyasztókat, hogy tudatosabban gondolkozzanak arról, hogy mit esznek, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nagyüzemi állattartás negatív környezeti következményeire is.

Ez az iparág is hozzájárul bolygónk rémisztő környezeti hatásaihoz, és reméljük, hogy ezzel a különös művészettel kicsit elgondolkodtatjuk a fogyasztókat, hogy jobban tájékozódjanak és felelősségteljes döntéseket hozzanak a fenntartható bolygó és a következő generációk jóléte érdekében.

Fotó: pigcasso.org

Joanne már kiállítást is szervez kedvencének. Az Oink névre keresztelt  tárlatot először Londonban láthatták, de holland, német és francia területen is megfordultak már.

Fotó: pigcasso.org

Pigcasso imádja a gyümölcsöket, de kedvence a karamelles pattogatott kukorica és az őszibarack szirup is.

Fotó: facebook.com/pigcasso/

Videón a  nem mindennapi művész

Címlapfotó:  facebook.com/pigcasso/

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik