Életmód

30 ezer forintért kibérelhető a mesebeli olasz kastély

Mindig is arról álmodoztál, hogy egy fenséges kastélyben mondod ki a boldogító igent? Most mindössze 100 euróért, átszámíta valamivel több mint 30 ezer forintért kibérelhetsz egyet Olaszországban, írja a CNN.

Roccascalegna falujában áll egy lenyűgöző erődítmény, amit most esküvőkre, koktélpartikra, születésnapokra, évfordulókra és egyéb életre szóló eseményekre bárki potom összegért elfoglalhat egy vagy akár több napra.

Domenico Giangiordano, a település polgármestere azt reméli, hogy a közelmúltban felújított kastély bérbeadása felpezsdíti az életet az elnéptelenedő faluban. Az ünnepek rendezését mindössze 100 euróért vállalják.

Ez egy nagyon alacsony összeg, gyakorlatilag csak borravaló. Nem az a célunk, hogy pénzt csináljunk belőle, hanem hogy a vendégek elcsábításával fellendítsük a helyi gazdaságot

– mondta a lapnak a politikus.

Roccascalegna

A településről bámulatos kilátás nyílik az Appenninek havas hegyoldalaira, ahogy az Adria égszínkék vízére is. A Égi Kastély néven is emlegetett vár 700 négyzetméteres, így komolyabb létszámú vendégseregnek is kényelmesen tud otthont adni.

Ráadásul nem egy hétköznapi kastélyról van szó. Az erőd egy bazalt sziklán emelkedik, és minden oldalról olajfák valamint virágmezők veszik körbe.

Roccascalegna

A faluban lila fügefák és apró gránátalmabokrok virágzanak, az utcákon pedig nagyobb eséllyel találkozhatunk bolyongó tyúkokkal, mint emberekkel. Roccascalegna álmossága rávilágít a sanyarú múltjára: a település az évszázadok során többször is ellenséges katonák és kalózok áldozatául esett. A területet egykor a halál völgyének is hívták, most viszont talpra akarnak állni.

A kastély évtizedekig elhagytott volna, a romokban kutyák és bárányokkal aludtak. De nézzék meg most: egy ékkő

– nyilatkozott a polgármester.

Bár a régió természeti adottságai egyedülállóák, Roccascalegna nem keltette fel a turisták figyelmét annyira, mint Olaszország más részei. Csak néhány bár és falatozó van itt, a régi házakat szintén felújították, néhány közülük eladó is 20 ezer euróért.

Roccascalegna

A kastély csak gyalog megközelíthető, ez teszi még exkluzívabbá. Nem vezet út felfelé, a kocsiknak a település határában kell leparkolni, hogy a vendégek aztán felsétáljanak a lépcsőkön.

A helyszínen igény szerint catering szolgáltatást biztosítanak, az esküvői menün pedig igazi olasz specialitások találhatók meg. A csontozott disznóhússal töltött kenyér például az egyik nagymama receptje alapján készül, aki a helyi pékséget is üzemelteti. Tőle lehet esküvői tortát is rendelni.

A látogatóknak egyedül az okozhat gondot, hogy ünnepi ruhában nem érdemes útnak indulni, tekintve, hogy a kastélyhoz hosszú út vezet. Futócipőben vagy mezítláb ajánlott érkezni, de aki felér, azt a csodálatos kilátás kárpótolja.

Érdeklődni a következő e-mail címen lehet: castellomedievaleroccascalegna@gmail.com.

90 éves néni egy olasz falu egyedüli lakója
Minden nap nyolckor reggelizik, majd megeteti a tyúkokat, kitakarítja a templomot és betakarítja a gyógynövényeket.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik