Életmód

Négyes ikrek születtek Szabadkán

Szerbiában hét éve volt hasonlóra példa.

A szabadkai Krstić Mladen (39) és Mira (29) november közepe óta a 8 éves Vasilije nevű gyermekük mellett egy újszülött kislány és három kisfiú meglepett és boldog szülei, írja a Pannon RTV. A babák november 13-án éjfél után születtek, és jelenleg a belgrádi koraszülött intézetben vannak. Állapotuk a szülők elmondása szerint stabil.

Egyévesek lettek a debreceni négyes ikrek
Boglárka, Flóra, Jázmin és István már gyakran rácsodálkozik a világra.

Elsőként Melanija jött a világra, majd Dimitrije, Božidar és végül a legfiatalabb, Zaharije. Dimitrije és Božidar egypetéjű ikrek. Melanija 1 kilóval, Dimitrije 1,1 kilóval, Božidar 860 grammal, Zaharije pedig 870 grammal jött a világra.

A szülők a Telegrafnak elmondták:

szerettek volna második gyermeket, de nem jött össze. Ekkor a mesterséges megtermékenyítés mellett döntöttek. Három megtermékenyített petesejtet ültettek vissza és mindhárom beágyazódott. Két hét múlva derült ki, hogy az egyik petesejtből egypetéjű ikrek fejlődnek. Az orvosok császármetszéssel segítették világra a négy babát.

A szülők jelenleg lakaóhelyükön, a vajdasági Szabadkán vannak, és telefonon tájékozódnak a gyerekek állapotáról, mert anyagi helyzetük miatt nem tudnának minden nap Belgrádba utazni.

Illusztráció – Fotó: Pixabay

Szerbiában éppen hét évvel ezelőtt születtek négyes ikrek. A surčini Dunja, Maša, Maja és Dušan Mihajlović idén szeptemberben indultak az első osztályba.

Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Pixabay

Olvasói sztorik