Életmód

Most a jeges Tiszában mártózott meg a nemzet rozmárja

Az ismert sportember három percig úszott szombaton a jégtáblák között

Az ismert sportember január 26-án a tiszakécskei szabadstrandon vetette magát a jéghideg vízbe.  Schirilla György édesapja nyomdokain haladva immár kétszázadszor úszott jeges  folyóban, írta a baon.hu

Mint arról korábban is beszámoltunk, a nemzet rozmárja gyakran megmártózik jeges folyóinkban. A Guiness-rekorder sportoló a szombati eseményt megelőző sajtótájékoztatón is elmondta: rendszeresen úszik a jeges Dunában, és minden este hideg vízben fürdik, ennek köszönheti kiváló mentális és fizikai állapotát.

Az 58 éves Schirilla György szerint, aki felkészülés nélkül próbálkozna a jeges vízbe merülni, nem egészen egy perc alatt sokkos állapotba kerülne és megfulladna. Elmondta:

a jeges vízben az izmok szinte megbénulnak, és olyan nagy mellkasi nyomás jelentkezik, ami szinte lehetetlenné teszi a légzést. Ezért is elengedhetetlen a rendszeres napi mozgás.

A sportoló bő három percig tartózkodott a jeges Tiszában, mellúszásban tempózott, és többször integetett a parton nézelődőknek. Schirilla szerint a túl gyors testhőmérséklet emelkedés akár halált is okozhat, célszerű ezért partot érve először megfürdeni a hóban. Ő ezt most is megtette.

Kiemelt kép: Facebook/Schirilla György

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik