Életmód

Hat dolog, amit egy igazi anya-lánya kapcsolatban egyszer érdemes kipróbálni

Az anya-lánya viszony valami teljesen egyedi, rendkívüli dolog, amihez hasonlíthatunk bizonyos szempontok alapján más kapcsolatrendszereket is, mégsem fogható hozzá semmi.

Gondoljunk csak a Szívek szállodája Lorelai és Rory Gilmore-jára, írja a Better Homes & Gardens. A kérdés adott: mi az a hat dolog, amit együtt átélve még sokkal különlegesebb élményben lesz részünk. Ezeket egyszer az életben mindenképp ki kell próbálni nőként az édesanyánkkal vagy a lányunkkal?

1. Utazzunk el együtt valahová

Üssük fel a térképet, és akár találomra is válasszunk ki egy helyet, ahol még sosem jártunk együtt! Nem kell túl messzi célt találni, nem az a lényeg, hanem hogy együtt tegyük meg, dúdolgassunk az autóban az úton, hagyjuk, hogy borzolja a hajunkat a szél, ha megállunk. Élvezzük a közös kirándulást, és beszéljünk ki minél több dolgot magunkból, persze csak könnyedén.

Fotó: pixabay.com

2. Próbáljunk ki valami újat

Sokkal könnyebb közös elhatározással elhagyni a kényelmi zónánkat, pláne, ha valami jó kis motivációt is találunk hozzá. Keressünk egy jóga tanfolyamot, iratkozzunk be együtt valamilyen főző tanfolyamra, tanuljunk meg lovagolni vagy virágot kötni, de benézhetünk egy festő tanfolyamra is. Vagy ha mindketten kellően nyitottak vagyunk, nincsenek fóbiáink és ráadásul adrenalinfüggők is vagyunk, egy jó kis tandemugrás vagy sárkányrepülőzés élményét mindig emlegetni fogjuk.

3. Jótékonykodjunk együtt

Az édesanyák azok, akik saját példájukon keresztül megtanítják nekünk, hogyan áldozzuk fel a saját szabadidőnket valamilyen önzetlen célból. Az anya-lánya kettős így kiválóan bevethető bármilyen típusú jótékonykodáskor is. Nálunk nem szokás cserkészlányként sütit árulni, de öregotthonban, hajléktalanszállón vagy épp egy kutyamenhelyen mindig szívesen látnak egy-egy jó fej, segítő arcot. Próbáljuk ki együtt, a segítségnyújtásunk is a duplája lesz kettesben.

Fotó: pixabay.com

4. Készítsünk el együtt egy finom ételt a családi receptúránkból

Biztos, hogy a boltban vásárolt tészta és a keverékek megkönnyítik a sütést, de az időigényes, ínycsiklandó finomságokat mégsem helyettesíthetik. Vegyük elő a nagyi kézzel írott receptkönyvét, válasszunk ki egy fincsi süteményt, és egy ráérős szombati napon fogjunk hozzá kettesben. A végeredmény sokkal jobban fog ízleni az egész családnak!

5. Olvassuk el egyszerre ugyanazt a könyvet

Az együtt olvasás igazán kedves időtöltés lehet. Engedjük, hogy a lányunk válasszon valamit, vegyük ki a könyvtárból, hogy mindketten egyszerre olvashassuk, egy ízletes gyümölcstea mellett a nappaliban, vagy napfényes tavaszi napon akár a verandán. Aztán vitassuk meg az olvasottakat részletenként is, ha pedig végeztünk, kötelező a véleménycsere!

Fotó: pixabay.com

6. Alkossunk együtt valamit

Kezdhetjük a közös munkát például egy madárházzal a kertben, de el is ültethetünk néhány virághagymát. Ha pedig nem hiányzik a kézügyességünk és a kreativitásunk, barkácsolhatunk egy bájos madáritatót vagy szélforgót a bejárati ajtó közelébe. Ha szeretünk kézimunkázni, hímezhetünk egy terítőt is, vagy a manapság olyan divatos szalvétatechnikával újjávarázsolhatunk néhány régi virágcserepet, amelyekbe aztán elvethetjük néhány illatos fűszernövény magjait. A lehetőségeknek csak a képzeletünk szab határt, de még az sem, hisz manapság már az interneten is böngészhetünk ötletek után.

Kiemelt kép: pixabay.com

Ajándékozzunk élményt: turistacsalogató gyöngyszemek Északkelet-Magyarországon
Kevésbé ismert, mégis különleges úti célokat ajánlunk, nem csak Valentin-napra.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik