Életmód

#Trashchallenge: hadjáratot indított a világ a szemét ellen

Új kihívás hódít világszerte: ezúttal a szemét ellen indítanak hadjáratot a kezdeményezők.

A kihívás lényege, hogy gyűjtsünk össze minél több szemetet a környezetünkben, majd posztoljuk az eredményt a közösségi médiában, lehetőleg előtte és utána fotókkal a #Trashchallenge hashtaggel.

Tengerpart, erdő, mező vagy utca megtisztítása, a kiválasztott terület mindegy, csak az számít, hogy jó sok szeméttől szabadítsuk meg a vidéket, ami által személyesen is sokat teszünk a környezetünkért.

Az akció lényege, hogy bárki, bárhol csatlakozhat hozzá, nem kell más, csak egy pár gumikesztyű, jó néhány szemeteszsák és nagy adag elszántság.

Ha mi is részt vennénk benne, készítsünk egy fotót a szemétszedés előtti állapotról, majd egy másikat az eredményről. A két képet pedig tegyük ki valamelyik közösségi felületre, a #TrashChallenge hashtaggel.

#TrashChallenge – Facebook/Jesusopochtli Antonio Perez

A felhívás népes követőtáborra talált, ezúttal pedig valóban hasznos kezdeményezésről van szó, ha összehasonlítjuk némely, a közösségi médián végigsöprő egyéb korábbi kihívással.

Magyarországon is létezik hasonló kezdeményezés, az országosan meghirdetett TeSzedd! akció.

A 2011 óta minden évben megrendezett, és ma már a legnagyobbnak számító önkéntes akció idén minden korábbinál hosszabb lesz.

A hulladékgyűjtés kellékeit, a zsákokat és a kesztyűket az ITM biztosítja, az akció szervezőjeként pedig az összeszedett szemét elszállításáról is gondoskodik. A szükséges eszközöket a Magyar Posta Zrt. segítségével ingyenesen juttatják el a több mint 3 ezer bejelentett helyszínre.

A regisztráció március 3-án vasárnap lezárult, de aki lekéste a jelentkezést, még mindig elmehet szemetet szedni.

Nézd meg térképen, hol van hozzád közel találkozási pont aznap, amikor ráérsz, és az akciónapon menj a megadott időpontban a számodra legszimpatikusabb helyszínre! Ha addig is kérdésed van, keresd a TeSzedd! ügyfélszolgálatát vagy keresd a részleteket a teszedd.hu weboldalon a Segíthetünk? menüpontban

-írja a Teszedd.hu.

Addig is, míg mi magunk elmegyünk szemetet szedni, nézzük meg itt inspirációnak a TrashChallenge-kihívás résztvevőinek néhány akcióját.

#trashchallenge
#trashchallenge
#trashchallenge

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Quien acepta este reto? Envíanos tu foto por privado y la publicaremos acá…!!! #trashchallenge #labasuranovuelvesola #labasuranoexiste

La Basura No Vuelve Sola/Chile (@labasuranovuelvesola.cl) által megosztott bejegyzés, Márc 7., 2019, időpont: 9:13 (PST időzóna szerint)

Kiemelt kép: Facebook/Live online Radio

Fiatal házaspár ökoforradalma egy alföldi tanyán
Régi álmukat váltották valóra azzal, hogy kiköltöztek a városból a dél-magyarországi tanyára.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik