Életmód

Fantasztikus összefogással segítettek a civileknek Pécsen

facebook/Nevetnikék Alapítvány
facebook/Nevetnikék Alapítvány
Hogyan lehet ma Magyarországon egy vidéki civil szervezetnek 2,5 hónap alatt összegyűjteni 40 millió forintot? Így.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei 2008 óta vannak jelen a Pécsi Gyermekklinikán. Ez idő alatt 5000 bent fekvő gyermeknek tartottank 2000 foglalkozást 300 önkéntes részvételével.

Azóta létrehoztak egy interaktív mesefalat a kardiológiai ambulancián, vidám, színes falfestményekkel díszítették a fertőző, légúti, belgyógyászati osztályt, a szigetvári és dombóvári gyermekosztályokat és számos gyermekháziorvosi rendelőt, legyártottak a krónikus betegeknek 200 csendeskönyvet, 300 ördöglakatot és 500 repülőt, mindezt közel 800 önkéntes segítségével.

Kapcsolódó
Önkéntesek varázsolták meseházzá a kórházi gyermekosztályt Szigetváron
A jövőben az erdők állatvilágának kedvelt figurái teszik könnyebbé a beteg gyermekek kórházi napjait.

Már-már az alapítvány léte került veszélybe néhány hónapja, amikor Pécsen, a Nyár utcai kórházrészleg bezárásával az ő irodájuk végnapjai is bekövetkeztek. Mivel minden gyermekosztály a József Attila úti részlegre zsúfolódott, nekik már nem találtak akkora helyet sem, mint a korábbi, pedig már azt is rég kinőtték.

Ha nem hinnénk a csodákban, akkor mi se hinnénk el, hogy ugyanekkor a József Attila úti gyermekkórházzal szemközti házat eladásra kínálták. 27 millió forint a ház eladási ára, emellett 4 millióra kaptunk ajánlatot a minimális felújításra, és további 9 millió szükséges ahhoz, hogy új önkénteseket képezhessünk a kórházlátogatásokra és folytathassuk a játékkészítéseket a műhelyben

– írták weboldalukon.

Két és fél hónapja álmodtak egy nagyot. Gyűjtést kezdeményeztek a ház megvételére, a felhívásban megfogalmazottak fedezésére, és köszönhetően több ezer ember jólelkűségének, október 30-ára összegyűlt a szükséges 40 millió forint.

Romos háznak tűnik, de nekik ez a legszebb ház a világon, melyben az összefogásnak köszönhetően több ezer ember szeretete van benne.

Ez az összefogás hihetetlen volt, újra bebizonyosodott, hogy a jóság és a szeretet mindent legyőz, hogy érdemes küzdeni egy szebb világért! Fantasztikusak vagytok mindannyian, mi meg meghatódottak, és nagyon boldogok. Hálásan köszönjük

– olvasható az alapítvány Facebook bejegyzésében.

A felújítás hamarosan elkezdődik. Már tervezgetik, hogy az önkéntesekkel együtt hogyan újítják fel és teszik egy mesebeli nevettető otthonná kórházlátogató, falfestő és játékkészítő önkénteseik számára, hogy legyen mindig hova betérni, egy helyen találkozni, együtt tanulni, alkotni, vidámságban lenni a beteg gyermekekért és velük együtt.

Az összefogáshoz pedig csak annyit lehet hozzáfűzni: köszönet minden felajánlónak és támogatónak.

Kapcsolódó
Hófehérke és Amerika kapitány csal mosolyt a kis betegek arcára
A pillantásokért csinálják, azért, hogy egy csipetnyi boldogságot varázsoljanak a kórház falai közé. 
Olvasói sztorik