Életmód

Önkéntesek varázsolták meseházzá a kórházi gyermekosztályt Szigetváron

Sokszínű Vidék
Sokszínű Vidék

2018. 10. 29. 11:25

A jövőben az erdők állatvilágának kedvelt figurái teszik könnyebbé a beteg gyermekek kórházi napjait.
Korábban a témában:

A Nevetnikék Alapítvány – melynek célja a beteg gyermekek gyógyulásának elősegítése – szervezésében az elmúlt hét végén befejeződött a Szigetvári Kórház gyermekosztályának a falfestése. A civil közösség október 2-án hirdette meg az akciót, amelyhez önkénteseket vártak, felhívásuk pedig célba ért.

Az elmúlt hetekben a gyerekek is besegítettek a mesefigurák festésébe, a kormányhivatal helyi dolgozói is ecsetet ragadtak néhány órára és több magánszemély is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. A munkálatok utolsó napján a Sopiana-e Motorsport fiataljai vitték a prímet, közreműködésükkel nyerte el végleges képét a meseházzá alakított folyosó.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei rendszeresen szerveznek a Pécsi Gyermekklinika minden osztályára játékos foglalkozásokat, és a mesefal festésben is önzetlenek. Mint bemutatkozásukban olvasható:

A Pécsi Gyermekklinika, illetve más gyerekkórházak, gyerekvárók díszítését vállaljuk. A fehér, csempézett falakat színessé, gyerekbarátibbá varázsoljuk, hogy a várakozás és bent tartózkodás terheit ezáltal is enyhítsük. A falfestések egy-egy cég támogatásával valósulnak meg. Rendszeres támogatóinkra úgy tekintünk, mint csapatunk tagjaira, akik nélkül nem tudnánk megvalósítani a programjainkat.

Az alapítványnak és a hozzájuk csatlakozó önkénteseknek és támogatóknak gratulálunk. Emberségből csillagos ötöst érdemelnek.

Fotók: Facebook/Nevetnikék Alapítvány

vissza a címlapra

Kommentek

Wokha, 2018. november 20.
2018. november 10-i kép vándorló amuri vércsékrõl az északkelet-indiai Nágaföld állambeli Wokha körzetben. Évente két hónapon át tart a költözõmadár vonulása a szövetségi államban, amint a kelet-szibériai és az észak-kínai költõhelyekrõl Afrika déli területeire vonul telelni Indián át. Az amuri vércsének az elmúlt években Nágaföldön történõ hálócsapdás befogása és tömeges lemészárlása ellen kampányt kezdeményeztek a helyi lotha közösség tagjai, akik a madárvonulást turisztikai látványosságként igyekeznek népszerûsíteni a természetjárók körében.
MTI/EPA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.