Életmód

Önkéntesek varázsolták meseházzá a kórházi gyermekosztályt Szigetváron

A jövőben az erdők állatvilágának kedvelt figurái teszik könnyebbé a beteg gyermekek kórházi napjait.

A Nevetnikék Alapítvány – melynek célja a beteg gyermekek gyógyulásának elősegítése – szervezésében az elmúlt hét végén befejeződött a Szigetvári Kórház gyermekosztályának a falfestése. A civil közösség október 2-án hirdette meg az akciót, amelyhez önkénteseket vártak, felhívásuk pedig célba ért.

Az elmúlt hetekben a gyerekek is besegítettek a mesefigurák festésébe, a kormányhivatal helyi dolgozói is ecsetet ragadtak néhány órára és több magánszemély is csatlakozott a jótékonysági akcióhoz. A munkálatok utolsó napján a Sopiana-e Motorsport fiataljai vitték a prímet, közreműködésükkel nyerte el végleges képét a meseházzá alakított folyosó.

A Nevetnikék Alapítvány önkéntesei rendszeresen szerveznek a Pécsi Gyermekklinika minden osztályára játékos foglalkozásokat, és a mesefal festésben is önzetlenek. Mint bemutatkozásukban olvasható:

A Pécsi Gyermekklinika, illetve más gyerekkórházak, gyerekvárók díszítését vállaljuk. A fehér, csempézett falakat színessé, gyerekbarátibbá varázsoljuk, hogy a várakozás és bent tartózkodás terheit ezáltal is enyhítsük. A falfestések egy-egy cég támogatásával valósulnak meg. Rendszeres támogatóinkra úgy tekintünk, mint csapatunk tagjaira, akik nélkül nem tudnánk megvalósítani a programjainkat.

Az alapítványnak és a hozzájuk csatlakozó önkénteseknek és támogatóknak gratulálunk. Emberségből csillagos ötöst érdemelnek.

Fotók: Facebook/Nevetnikék Alapítvány

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik