Virágzó vidékünk

Madárcsicsergésre ébrednek, tündérekkel fekszenek a gyógyulásra váró gyerekek

Teljes lett a mesevilág a kórházi gyerekosztályon.

A Kecskeméti Gyógyintézeti Központban az országban elsőként valósul meg a gyermekek önfeledt gyógyulását segítő, nem csupán megjelenésében, de funkcionalitásában is egyedülálló környezetet alakító projekt – olvasható a Csemetedoki projekt Facebook-oldalán.

mese2

Közismert, hogy a gyógyulás ideje milyen komoly összefüggésben van a lelki tényezőkkel. Különösen fontos kérdés ez a gyermekek esetében, akik szüleik nélkül akár heteket is egyedül töltenek egy számukra ismeretlen világban, a kórházban. Ám a szülők is erőt meríthetnek a játékos környezetből. Látogatáskor, vizsgálatra várva a képek általi aktivitás lehetőséget teremt a közös beszélgetésre a nehéz pillanatokban is. A gyermekosztályok falai a gyógyulást, gyógyítást segítő egyedi tervezésű, mesés tapétákat kaptak, melyeken megjelennek a Magyar népmesék és a Vízipók csodapók rajzfilmek 40 éve ismert figurái, történetei is.

mese3

A projekt második részében a fény-és hangtechnika építették ki. A kecskeméti kórház második emeletén ezentúl reggelente automatikusan bekapcsolódó madárcsicsergésre ébredhetnek a gyerekek, este pedig a mennyezetre kivetített csillagok és tündérek ringatják álomba őket. Elkészült egy relaxációs szoba, egy „csendelő” is, ahol az édesanyák nyugtató zenét hallgatva pihenhetnek, erőt gyűjthetnek – ezt már a baon.hu írta.

mese4

A Csemetedokit felkaroló vállalkozók, cégek 15 millió forintos támogatással állták a költségeket, emellett a kórházi alapítványi bál bevételét szintén a projektre fordította az intézmény. A támogatóknak a napokban mondott köszönetet a kórház vezetése.

Fotók: Facebook/Csemetedoki Projekt

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik