Mozaik

Álomajándékot kapott szülinapjára az 5 éves kisfiú

Molnárné Bereznyák Réka
Molnárné Bereznyák Réka
A nagypapa megígérte a tankot unokája szülinapjára, és az ígéretét betartotta.

Ha egy kisfiú vadászok közt cseperedik, óhatatlanul is érdekelni kezdik az állatok, a természet, no és persze a  fegyverek, puskák.

Így van ezzel Bonifác is, akinek dédije erdész, nagypapái pedig vadászok, így nem csoda, hogy a kisfiúnak kiskorától kezdve a vérében van az állatok iránti szeretet, a természet ismerete és szeretete és persze a puskák utáni érdeklődés. Ehhez az érdeklődéshez társult még édesapja tankok iránti kíváncsisága, így Bonifácot is elkezdték érdekelni a tankok is.

Molnárné Bereznyák Réka

Minden hónapban egy kicsi tankot kért ajándékba, de olyat, amilyen még nincs itthon. Ismeretei egyre bővültek a járművekről. Mikor eljött az első óvodás farsang ideje, nem is volt kérdés, hogy ő bizony katona lesz

– emlékszik vissza Bonifác édesanyja, Réka.

Az érdeklődő, horgászni, gombászni szerető Bonifác egyik kedvenc elfoglaltsága a csatás játék volt. Ilyenkor a tankok mellé szívesen állított katonákat is, hogy teljesen élethű legyen az ütközet.

Tankgyűjteményében helyet kaptak távirányítós tankok is, ezeket a kisfiú nagy becsben tartotta. Egyszer elromlott az egyik, mire Bonifác sírni kezdett. Megtudta ezt a nagypapa, és megígérte neki, hogy az 5. szülinapjára kap tőle egy igazi tankot.

Molnárné Bereznyák Réka

Teltek a hónapok, közeledett az 5. szülinap, május végén. Bonifác egy héttel a nagy nap előtt odaállt a nagypapája elé és megkérdezte, a megígért tank meglesz-e a szülinapra?

A nagy kérdést lázas fejtörés, tervezés, anyagbeszerzés és alkotás követte. Nagypapa a piacokat is bejárta, elkezdett katonai felszereléseket keresni. Sikerrel is járt, így került a tankba csajka, gyalogsági ásó, kulacs, benzineskanna.

Az egészet a tetején lévő szatellit antennához kellett igazítani, ez volt a kiindulópontja, onnan kellett lefelé építkezni. Régi kocsik pótkerekeiből lettek a kerekek. Régen használt bányászlámpák vannak elől, köztük egy szobai tévé antenna, ami radarként szolgál. A belsejében van egy régi commodore 64-es billentyűzet, amihez társul egy joystick és egy sportkormány, amit lehet tekergetni a benne lévő forgószéken ülve. A nagy harcra való tekintettel került még be egy régi fém elsősegélydoboz is, de természetesen üres

– árulta el Réka. A tank tetejére egy nagy cső került, ami le és fel mozgatható, a kicsi gépágyú viszont fix, és a tank a kerekek ellenére nem gurul.

Molnárné Bereznyák Réka

Eljött a szülinap. Bonifác nagyon meglepődött, de hatalmas volt az öröme. Nem hitt a szemének, hogy teljesült a kívánsága, és hogy a papa betartotta az ígéretét.

Azóta eltelt egy év, a remekmű végül a Megyer-hegyi Tengerszem, Károlyfalva felőli feljárónál található festői környezetbe került, és most sok turista kedvelt fotózási célpontja.

Sokan mondták már, hogy hasonlít a Kincs, ami nincs című filmben feltűnő japán modellre, de a papa nem ismeri a filmet, a konstrukció egy az egyben az ő fejéből pattant ki, unokája legnagyobb örömére.

Galéria
Molnárné Bereznyák Réka
Kapcsolódó
Csodaszép játszóteret varázsolt unokájának a garabonci nagyapa
Minden gyerek ilyen mesevárról, saját játszó birodalomról álmodik.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik