Mozaik

Babákkal üzen és ad reményt beteg gyerekeknek a horgoló nagypapa

Célja az, hogy örömöt szerezzen a babáival, miközben igyekszik a gyerekek önértékelését is növelni.

Másnak lenni, mint az átlag olykor jó, máskor pedig rossz. Főképpen a gyerekeknek fontos, hogy mindenben ugyanolyanok tudjanak lenni, mint a többiek. Mert a gyerekek bizony még nagyon éles nyelvűek és kritikusak, és azonnal, olykor bántón mondják ki, amit gondolnak.

Ezért másnak lenni gyerekkorban inkább rossz, mint jó. Így gondolhatja ezt João Stanganelli brazil nagyapa is, aki csodálatos, egyedi dologgal próbálja bebizonyítani, hogy a más nem mindig baj – tudtuk meg a Bright Side oldaláról.

A nagypapa maga is a vitiligo nevű rendellenességben szenved, mely a bőr tartós, pigmenthiányos foltokkal járó megbetegedése. Noha számos kezelési módszer létezik a betegség leküzdésére, a legnehezebb szempont megbirkózni más emberek előítéleteivel. Főleg a gyerekeknek nehéz ez.

João Stanganelli, akin 38 évesen jelentkezett a rendellenesség, tudja ezt, ezért csodás dologba kezdett: a horgolás művészetével igyekszik növelni a vitiligo-ban szenvedő gyermekek örömét és önértékelését.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Aug 31., 2019, időpont: 10:18 (PDT időzóna szerint)

A 64 éves João Stanganelli életét fenekestül felforgatta egy szívprobléma, ám ő nem hagyta, hogy a betegség legyőzze. Úgy döntött, keres egy új hobbit, amivel az élete boldog és aktív lesz. Így kezdett el feleségétől Marilena-tól horgolni tanulni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Ápr 18., 2019, időpont: 3:53 (PDT időzóna szerint)

Kezdetben nem ment könnyen, fel is akarta adni, de kitartott.
Az első baba 5 nap után készült el. Aztán már nem is volt megállás.

Babákat akartam készíteni, először csak az unokámnak. Olyan babákat, amik különlegesek, hogy mindig én jussak eszébe róluk. Hogy emlékezzen rám

– mondta el  João.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Febr 14., 2019, időpont: 11:36 (PST időzóna szerint)

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Dec 5., 2018, időpont: 1:36 (PST időzóna szerint)

Úgy döntött, hogy köt egy vitiligo babát, így született Vitilinda. Egy csinos, horgolt baba foltokkal és egyenetlen bőrszínnel. A baba mindenkinek nagyon tetszett.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Júl 10., 2019, időpont: 8:07 (PDT időzóna szerint)

Vitilinda sikere után João úgy döntött, hogy különleges babákat fog horgolni. Megszülettek a kerekesszékes és a látássérült babák, s ezek is sikert arattak, a dicséret pedig Joãot még elszántabbá tette.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

João Stanganelli Junior (@joaostanganelli) által megosztott bejegyzés, Ápr 3., 2019, időpont: 7:00 (PDT időzóna szerint)

Mára legfontosabb célja az, hogy örömöt szerezzen a babáival, miközben igyekszik a gyerekek önértékelését is növelni. Interjúi során mindig elmondja:

A foltok, amelyek rajtam vannak, gyönyörűek. Ami sértő, az az emberek viselkedése. Ez az, ami fájdalmat okoz.

Kiemelt kép: Facebook/João Stanganelli

Babák lepték el a 130 éves őrségi házat
Babákon és maketteken az autentikus élet, az elfelejtett viseletek és Magyarország népszokásai.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik