Életmód

Kiránduljunk az éledező tavaszban!

Most felfedezhetjük a természet apró szépségeit.

Végre süt a nap.

A melegedő hőmérséklet, a ragyogó napsütés szabadba csábítja az embereket, hogy  kimozgassák végtagjaikból a tél fáradt lustaságát, és belélegezzék a friss, tavaszi illatot.

Ilyenkor minden érzékszervünk issza a tavaszt. Fülünkkel gyönyörködünk a madárcsicsergésben, szemünkkel isszuk az éledő természet látványát, a virágok színpompáját, orrunkkal beszippantjuk a friss levegő illatát.

Az erdei séta jó hatással van a testre és a lélekre egyaránt

Kirándulásaink alkalmával felfedezhetjük az éledő természet apró szépségeit: az előbukkanó friss hajtásokat, a mozgolódó rovarokat, bogarakat, a nyíló virágokat.

Fotó: Pixabay

Az elszántabbak ebben az időszakban elkezdhetik feltölteni házipatikájukat különböző gyógynövényekkel, hisz a gyógynövények első hajtásai is megtalálhatók, ha valaki odafigyel: ébred a galagonya, pásztortáska, a tyúkhúr, de az erdőben egyéb növények is akadnak szép számmal, amik gyógyhatással bírnak, például az örökzöldek, amiknek minden részéből gyógyhatású készítmény készíthető, az erdei fenyő rügykivonata például remek szer ízületi gyulladásra.

Fotó: Pixabay

A gyűjtés előtt érdemes mindenféleképpen tájékozódni: hazánk értékes növényállománya között rengeteg védett faj található, amelyeket leszedni semmiképpen nem szabad. Tilos továbbá növényeket szedni természetvédelmi területen is.

A hosszú téli hónapok után szervezetünkre jó hatást gyakorol, ha a szabadban sétálunk, hisz a szervezet ilyenkor a külső ingerek hatására egyértelműen feltöltődik.

Talán ekkor tudatosodik csak igazán bennünk, mennyire be vagyunk zárva a téli hónapokban.

Ideje hát túracipőt húzni, vár a természet.

Kiemelt kép: Pixabay.com

Csokorba szedtük Magyarország tíz legszebb tavaszi kirándulóhelyét
Beköszöntött a tavasz, eljött hát az ideje, hogy lehetőség szerint kimozduljunk a négy fal közül és felfedezzünk az ország csodáit.
Olvasói sztorik