Ez az 5 legjobb gyógynövény alvászavar ellen a bükki füvesember szerint

Gyuri bácsi elsősorban a nyugtató hatású gyógynövényeket ajánlja.

Az alvászavar ma már szinte népbetegség, amit az óraátállítás még inkább tetéz. A bükki füvesember szerint a gyógynövények mellett a kevesebb idegeskedés és a kütyük kikapcsolása segíthet a legtöbbet. Nézzük, milyen teákat ajánl a bükki füvesember rossz alvóknak.

MTI Fotó: Komka Péter

Gyuri bácsi még soha életében nem aludt rosszul.

Mindig is szerettem aludni.  Figyelek arra, hogy a napi 9 óra alvás meglegyen. Este 9-kor fekszem, mert úgy tudom, hogy az éjfél előtti alvás pihentetőbb, és reggel 6 órakor kelek

– mondja az ország füvesembere és hozzáteszi, hogy régen korántsem volt ennyi probléma az alvással.  Szerinte ennek az lehet az oka, hogy őseinket kevesebb idegi hatás érte, s hogy sokkal több fizikai munkát végeztek.

Bárhogyan is legyen, az biztos, hogy napjainkban egyre több a rosszul alvó ember, ezért az alvásbetegségek is nagyobb figyelmet kapnak. Az Alvás Világnapján márciusban megtartott budapesti konferencián például elhangzott, hogy ma már több mint 200-féle alvásbetegséget tartanak számon.

Így fogyhatunk gyógynövényekkel: a bükki füvesember karcsúsító tanácsai
Ki lehetne hitelesebb „személyi edző” Gyuri bácsinál?

A népgyógyászat szerencsére már évszázadok óta ismer olyan gyógyfüveket, amelyekkel az idegességet, (ma már stressznek hívjuk), és az álmatlanságot is kielégítően tudja kezelni, nézzük, melyek azok.

Gyógynövények alvásproblémákra

Gyuri bácsi elsősorban a nyugtató hatású gyógynövényeket ajánlja a különféle alvászavarokra.  Általános javallata, hogy a gyengébb hatású gyógynövényből készült teát délelőtt, az erősebbet lefekvés előtt fogyasszuk el.

Fotó: iStock