Életmód

Őszinte vallomást tett életéről a bükki füvesember

A legnagyobb öröm, hogy sok embernek tudott már segíteni és bíznak benne.

Szabó György, vagy ahogy a legtöbben ismerik, a bükki füvesember tavasszal töltötte be 90. életévét. Gyuri bácsi kiváló egészségnek örvend, és a Vasárnap Reggelnek elmondta, mi az a néhány egyszerű, bárki által betartható jó tanács, amely szinte mindenkinek segíthet abban, hogy minél hosszabb és boldogabb életet tölthessen szerettei körében. Az interjút a heol.hu is közzétette.

90 éves Gyuri bácsi, a bükki füvesember
Munkásságát 2018-ban, a március 15-i nemzeti ünnepen a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetéssel ismerték el.

A bükki füvesember elmondta, hogy hosszú életének igazi titka nincs. Kiskora óta gyógyteákat iszik, a jó levegő, a napsütés és a sok zöld pedig nyugtatja a lelket. A belső béke is fontos, amennyire lehet, kerüli a stresszt és az idegeskedést. Gyuri bácsi rengeteg zöldséget, gyümölcsöt, salátát és főzeléket fogyaszt.

Korán fekszem, kilenckor már ágyban vagyok, reggel pedig öt-hat között kelek. Sokat olvasok, de tévét csak ritkán nézek

– mondta a portálnak.

A bükki füvesembert egy dolog érdekli: akik hozzá fordulnak, azoknak tudjon segíteni. Vallja, hogy a természet erejével, a gyógynövények hatóanyagaival nagyon sok betegséget meg lehet gyógyítani. Ezt az Egészségügyi Világszervezet ( WHO) Pekingi nyilatkozata is kimondja, amikor kinyilvánítja: kezdjék el az orvosok kutatni ezeket a hatóanyagokat és vigyék vissza az orvoslásba a népgyógyászati tudást.

Azt azonban tudni kell, hogy a gyógynövényeknek is lehet mellékhatása, például a diólevélből készült teát csak 6 hétig lehet inni, mert kovasav halmozódik fel a vesében, ami káros. Az orbáncfű is remek antidepresszáns, de nem szabad például vérhigítóval együtt alkalmazni, mert a növényben is van ilyen hatóanyag, és ez veszélyes lehet

– említette Gyuri bácsi.

Szabó György életében több elismerést kapott, de mint mondta, neki a legnagyobb öröm, hogy sok embernek tudott már segíteni, bíznak benne, szeretettel fordulnak hozzá – és ez komoly visszajelzés számomra.

Szabó Gyuri bácsi úgy irtja a parlagfüvet, hogy teát készít belőle
Miközben a parlagfű-irtás nemzeti ügy, szinte hihetetlen, hogy ez az egyik leghasznosabb gyógynövényünk.

Kiemelt kép: Facebook/Szabó Gyuri bácsi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik