Életmód

Elképesztő álhírek terjedtek el a bükki füvesemberről

Van, ahol azt írták, hogy Gyuri bácsi nem is létezik.

Sok weboldal azzal a céllal jött létre, hogy a szenzációt hirdető címekre kattintva az olvasó hamis hírhez és mellette rengeteg reklámhoz jusson el. Ezeknek az oldalaknak általában nincs elérhetősége, nincsenek újságíróik. Az úgynevezett ÁTVERŐS KAMU INTERNETES OLDALAK semmitől sem riadnak vissza, egészen képtelen információkkal igyekeznek olvasókat toborozni. Az elmúlt időszakban éppen a lovagkereszttel kitüntett bükki füvesember volt a téma: az utóbbi hetekben sok álhír jelent meg az interneten Szabó Gyuri bácsiról. Lopes-Szabó Zsuzsa, Gyuri bácsi lánya édesapja Facebook-oldalán fakadt ki és írt le néhány tényt.

Olyan nyilatkozatokat olvasok, melyeket nem ő mondott és nem is tud róluk. Valótlan a hír, hogy megkereste Kulka művész urat. Bár szívesen segít, ha tud, mindenkinek, aki hozzá fordul, de Kulka Jánost nem ismeri személyesen, és nem írt hozzá levelet. Itt, ezen a fórumon kérek elnézést Kulka Jánostól édesapám nevében is azok helyett, akik jogtalanul felhasználták a nevét – mindkettőjük nevét.

Valótlan az az állítás is, hogy Gyuri bácsinak elege van az őt ért támadásokból, mert nem is tud róluk, az internetet nem is használja tájékozódásra. Az meg végképp valótlan állítás, ami arról szól, hogy Gyuri bácsi nem is létezik, csak úgy kitalálták.

Közeli rokonaként bizton állíthatom, hogy szerencsére nagyon is létezik, immár több mint 90 éve.

Olvassanak odafigyeléssel és kérdezzenek bennünket elérhetőségeinken, ha olyan hírrel találkoznak, amelyet gyanúsnak találnak.

Lopes-Szabó Zsuzsa, a valódi Szabó Gyuri bácsi szintén valódi lánya

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik