30 milliós terápia menthetné meg a fiatal anya életét

Németországban kezelnék, mert itthon nincs gyógymód.
Kapcsolódó cikkek

Azért küzd egy Bács-Kiskun megyei család, hogy 17 hónapos kislányuknak ne anya nélkül kelljen felnőnie. Az édesanyát, Pesti Csillát egy rendkívül agresszív agydaganat támadta meg, írja a hiros.hu.

Két nap alatt elveszítette beszédképességét, de egy 30 millió forintba kerülő terápia megmenthetné a fiatal anya életét.

A Glioblastoma Multiforme nevű, rendkívül agresszív daganat támadta meg Csillát, az átlagos túlélési esély maximum másfél év, hazai gyógymód pedig nem létezik rá. A család azonban nem fogadta el a halálos ítélet kimondását, rátaláltak egy 67 éves magyar férfira, aki ugyanilyen betegségből épült fel, és több mint nyolc éve gyógyult beteg.

Megtudták, hogy létezik egy klinika Kölnben, ahol kemoterápiára épülő kombinált vírus-, immun- és hőterápiával megmenthető Csilla élete. A terápia ára azonban magyar viszonylatban borsos: 30 millió forint, de akár meg is haladhatja azt.

Csilla keményen harcol a betegséggel, bár nagyon fáradékony, és epilepsziás rohamai vannak, sokat gyakorol, hogy újra megtanuljon beszélni, és szeretné, ha a 17 hónapos Panna lánya nem nőne fel az édesanyja nélkül.

A terápia költségeinek biztosítása érdekében kérelemmel fordult a NEAK-hoz, de mivel Magyarországon ez nem befogadott eljárás, elutasították azt. Ezután fordult a kétségbeesett család a nyilvánossághoz, és létrehoztak egy támogatói Facebook-oldalt.

Támogatás

Az Életmentő expedíció Facebook-oldalon várják a támogató üzeneteket, az adományokat pedig itt: Pesti Csilla 11600006-70000006-11992173 Erste BankPayPal: paypal.me/csillapesti (Ne jelöljék be a termék, értékesítés rubrikát, mert akkor a PayPal levon az adományból).

Minden támogatásnak örülnek, akár lelki, akár anyagi is az.

Kiemelt kép: Facebook/Életmentő expedíció

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban
A terápiás kutyák jól érzik magukat új munkakörükben.