Virágzó vidékünk

Négylábú ápolók segítenek az egri kórházban

A terápiás kutyák jól érzik magukat új munkakörükben.

Az egri Markhot Ferenc Kórház Mozgásszervi Rehabilitációs osztályán új kisegítő személyzet állt munkába. A hetente egyszer érkező nem mindennapi négylábú ápolók segítenek a betegek mozgásra való motiválásában, a mozgásterápia eredményesebbé tételében és jó kedvet is csempésznek a kórház falai közé – írja a heol.hu.

A terápiás foglalkozásokon fejlesztés zajlik, melyekben alkalmanként a kutyák is részt vesznek, akiknek nem csak a testi, de a lelki feltöltődésben is szerepük van.

Kutyák segítenek idős emberek lelki gyógyításában Pécsen
Kellemes, szórakoztató, szeretetet adó pillanatok ezek a szépkorúaknak.

Fontos a páciensek kedélyállapot javítása, s élményterápiát szeretnénk a betegeknek nyújtani. Habár minden nap tornáznak a benn fekvők, ha ott vannak a kutyák, a kutyával végzik a feladatokat

– mondta a portálnak Kapaló Éva terápiás kutyafelvezető, és hozzátette: fontos, hogy az ebek is jól érzik magukat a terápiákon.

A Markhot kórház hospice osztályán már 2010 óta dolgoznak rendszeresen terápiás kutyák. Most pedig újabb osztályon szolgálnak a képzett állatok, segítve a gyógyító folyamatot. A rehabilitációs osztály fő célja, hogy a páciensek az elvesztett képességeiket a lehető legnagyobb mértékben visszaszerezzék. A szakképzett személyzet mellett ebben a négylábú segítők is fontos szerepet töltenek be, hiszen motiválják a betegeket és javítják a pszichés állapotukat.

Kiemelt képünkön Flow látható, aki fajtatiszta Border Collie, terápiás kutya, többszörösen díjnyertes. Kapaló Éva vele járja az egri Markhot Ferenc Kórház hospice osztályát – Fotó: Facebook/Kutyafáját

Úgy fejlődtek a kutyák szemei, hogy manipulálják velük az embereket
Tudományosan is kimutatták, amit eddig is tudtunk.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik