Életmód
Pécs, 2019. március 6.
A Nudli nevû vizsgázott terápiás kutya mancsát fogja a pécsi Szent Lõrinc Gondozóotthon egyik lakója a Misina Természet- és Állatvédõ egyesület terápiás foglalkozásán 2019. március 6-án. Az állatasszisztált terápia célja, hogy fejlessze, szinten tartsa a résztvevõk kommunikációs és koncentrációs képességét, javítsa közérzetüket és kizökkentse õket a hétköznapi rutinból.
MTI/Sóki Tamás

Kutyák segítenek idős emberek lelki gyógyításában Pécsen

Kellemes, szórakoztató, szeretetet adó pillanatok ezek a szépkorúaknak.
Korábban a témában:

Az állat-asszisztált terápiát B. Levinson, amerikai pszichológus dolgozta ki az 1960-as években, először érzelmileg zavart, illetve árva gyerekek gyógyítására, majd a módszert később kiterjesztette súlyos, gyógyíthatatlan betegek segítésére, illetve olyan időskorúakra, akiknél az egyedüllét és magány miatti szellemi és fizikai leépülést gátolni vagy lassítani lehetett az állatterápia segítségével.

Pécs, 2019. március 6.
A Nudli nevû vizsgázott terápiás kutya segítségével tornáznak a pécsi Szent Lõrinc Gondozóotthon lakói a Misina Természet- és Állatvédõ egyesület terápiás foglalkozásán 2019. március 6-án. Az állatasszisztált terápia célja, hogy fejlessze, szinten tartsa a résztvevõk kommunikációs és koncentrációs képességét, javítsa közérzetüket és kizökkentse õket a hétköznapi rutinból.
MTI/Sóki Tamás
Fotó: MTI/Sóki Tamás

E terápiában több fajta állatot alkalmaznak, minilovakat, kutyákat, de akár nyulakat is. Hazánkban a kutyaterápia a legelterjedtebb, és elsősorban gyerekek és idős emberek körében alkalmazzák.

A négylábú bevonása például az iskolai órákon könnyen megkedveltetheti az adott témát vagy tantárgyat a gyerekekkel. egy idősotthonban tett látogatás pedig kellemes, szórakoztató, szeretetet adó pillanatokat ad a szépkorúaknak.

Megtáltosodnak a gyerekek a tanítási órákra bejáró magyar vizslától
Az ózdi általános iskola gyerekei valósággal követelik, hogy a magyar vizsla vegyen részt minden tanítási órán.

Felvételeink a pécsi Szent Lőrinc Gondozóotthonban készültek, ahol a Misina Természet- és Állatvédő Egyesület tartott foglalkozást 2019. március 6-án. Az állatasszisztált terápia célja, hogy fejlessze, szinten tartsa a résztvevők kommunikációs és koncentrációs képességét, javítsa közérzetüket és kizökkentse őket a hétköznapi rutinból.

Pécs, 2019. március 6.
Az Ozzy nevû vizsgázott terápiás kutyát simogatja a pécsi Szent Lõrinc Gondozóotthon egyik lakója a Misina Természet- és Állatvédõ egyesület terápiás foglalkozásán 2019. március 6-án. Az állatasszisztált terápia célja, hogy fejlessze, szinten tartsa a résztvevõk kommunikációs és koncentrációs képességét, javítsa közérzetüket és kizökkentse õket a hétköznapi rutinból.
MTI/Sóki Tamás
Fotó: MTI/Sóki Tamás

Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Kommentek

Beautiful wild landscape, confluence of Mura and Drava rivers in Medjimurje, Croatia. Green trees jungle.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.