Otthon készült

Tyúkhúros teát ajánl az erek védelmére a bükki lankák mindentudója

Étkezés előtt napi 1 csészével javasolt a fogyasztása.

Gyuri bácsi, a bükki füvesember teakeverékeiről többször írtunk. Adott tanácsokat alvászavar elleni, a fogyást elősegítő teakeverékek ogyasztására, és egyebek mellett letette voksát a parlagfűből készült tea mellett. A természet patikájának mindentudója tyúkhúros teakeverékét, az érbarát teát a koleszterinszint csökkentésére és az erek védelmére ajánla, írja a Györgytea.

Ezer diófát ültetett és 91 évesen még hosszú távra tervez a bükki füvesember
Személyes és telefonos tanácsadásokat ad, valamint előadásokat is tart.

A koleszterinről

Véredényeink hosszúsága a testünkben 96 ezer kilométert tesz ki. Ez a távolság mintegy két és félszerese a Föld kerületének az Egyenlítőnél. Ekkora hosszúságú útról kell gondoskodnunk naponta, hogy vérünk könnyen szállíthassa az oxigént szerveinknek. Az ereket belül vékony zsírréteg borítja, hogy a vér könnyen áramolhasson bennük. A túl sok vérzsír szűkíti az ereket, akadályozza a vér útját, és súlyos betegségeket okozhat.

A magas koleszterinszint tüneteket, fájdalmat nem okoz, így sokan csak rutin vérvizsgálat során értesülnek róla. Minél magasabb az LDL – úgynevezett rossz – koleszterinszintje, annál nagyobb a kockázata a koszorúér-betegség kialakulásának, és minél kisebb a HDL-szintje, annál kisebb ennek az esélye. Az LDL-szintet zsírszegény, mediterrán típusú diétával, gyógyszerekkel és gyógynövényekkel is el lehet érni.

Érbarát tea

A magas koleszterinszint megelőzésére, az erek védelmére  Gyuri bácsi a tyúkhúros teakeverékét, az érbarát teát ajánlja.

Az érbarát tea összetétele: tyúkhúr hajtás, ösztörűs veronika hajtás, galagonya virágzó ágvég, cickafark hajtás, orvosi zsályalevél.

  • Tyúkhúr: kiváló zsíroldó tulajdonsággal rendelkezik, segíti az epetermelést, bontja a rossz koleszterint. Szoptatás alatt nem ajánlott fogyasztani, mert a tejelválasztást is csökkenti.
  • Veronika: epehajtó, vértisztító, vérzsírcsökkentő hatású. Az agyi vérkeringést is javítja.
  • Galagonya: rugalmasan tartja az érfalakat, hogy a vér nyomásának megfelelően tágulhassanak-szűkülhessenek.
  • Cickafarkfű: serkenti az epeváladék-termelést és szabályozza a máj funkcióit.
  • Zsálya: kiváló gyulladáscsökkentő és vértisztító hatású gyógynövény.
Egy növény, ami tisztítja a vért, és néhány hét alatt csökkenti a koleszterinszintet
Gyomnövényként ismerjük, pedig igencsak jelentős gyógyhatással rendelkezik.

Elkészítése és fogyasztása

Egy csapott evőkanál (3 g) teafüvet 2,5 dl vízzel forrázzon le, 15 perc után szűrje le. Ne használjon fémszűrőt. Magas koleszterinre napi 1 csészével kell inni. Étkezés előtt fogyassza, lehetőleg ízesítés nélkül. Napi egy csészével kúraszerűen, a panaszok megszűnéséig iható.

Ellenjavallat: terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek 12 éves kor alatt nem ajánlott.

Kiemelt kép: Facebook/Szabó Gyuri Bácsi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik