Életmód

Babonás kvíz: teszteld magad, mennyire ismered őket?

Hiszel a babonákban, mennyire tartasz tőlük? Kitalálod, melyik mit is jelent? 12+1 tesztkérdés következik.

Mindenki egy kicsit babonás,  akár elismeri, akár nem. Ez leginkább akkor mutatkozik meg, ha valamire magyarázatot keresünk, de nem találunk rá racionális választ. Ekkor érkeznek saját összeesküvés-elméleteink: biztosan azért késtük le a reggeli buszt, vesztünk össze a főnökünkkel, mert reggel jobb lábbal keltünk ki az ágyból.

A legtöbb babona mára kikopott a köztudatból, ám némelyek napjainkig is igen makacsul tartják magukat. Hisz legyünk őszinték: melyikünknek nem szorul össze a gyomra, ha ripityára törik a tükör, ha az esküvői ceremóniát jégeső kíséri, vagy ha egy fontos állásinterjú előtt átmegy előttünk az utcán egy fekete macska?

Egy biztos:

Nem lehet a babonát kézlegyintéssel elintézni, nem lehet megvetni. Emberek foglalkoznak vele, tehát emberi. S a legtöbb babonának oly mélységes jelentősége van, hogy szinte az emberi természet gyökereinél kell keresni a magvát.

– írta Krúdy Gyula is Álmoskönyvében.

Korábban már összegyűjtöttük egy listát arról, melyik babonák és hiedelmek élnek bennünk a legerősebben.

Most viszont egy játékra invitálunk!

12+1 autentikus magyar babonát hoztuk, többnyire Krúdy Gyula feljegyzései alapján. Találjátok ki, mi lehet a helyes hiedelem hozzá! Vigyázat, bizonyos kérdéseknél, nehezítésként, több helyes megoldás is lehetséges.

Kiemelt képünk és a kvízben szereplő fotók illusztrációk – Forrás: Pixabay

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik