Életmód

A helyi temető sírjaira vitte virágait a járvány miatt tönkrement kertész

A fiatalember üzenete: vigyázzunk magunkra és törődjünk egymással!

A szolidaritás gesztusai a járvány során mindenhol megsokszorozódnak. E kezdeményezések egyikét vasárnap óta széles körben osztják a közösségi médiában.

Romain Banliat fiatal kertész, a franciaországi Plerguer városában él. Sok vállalkozáshoz hasonlóan a koronavíru-járvány terjedése miatti szigorításokkal 10 napja az ő üzlete is bezárt, tizenkét alkalmazottja lett munkanélküli.

Az idő számunkra megállt, de a növényeknek nem

– mondta a fiatalember, aki a nehéz időkben szép példát mutatott.

Üvegházaiban az első napsugarak hatására hirtelen virágzásba kezdtek a növényei, de mivel nem tudta eladni őket, Romain egyre nagyobb virágkészlettel találta szembe magát. A nemeslelkű férfi  ahelyett, hogy a kukába dobta volna azokat, inkább úgy döntött, hogy felvirágoztatja azokat a sírokat, ahová most sokan még egy szál virággal sem jutnak el.  Mintegy 500 cserép virággal járta körbe a helyi  temetőt, és minden kopár sírra tett egyet.

Cégének, a Végétal Banliat Facebook oldalán közzétett kezdeményezése futótűzként terjedt el a közösségi portálon – már több mint 280 ezer kedveléssel és közel 81 ezer hozzászólással.

Szerintem az ilyen időkben szükséges igazán támogatnunk, segítenünk egymást. Még akkor is, ha mindannyian nehezen jutunk ki ebből a válságból, higgyünk benne, hogy erősebbek, nagyobbak leszünk. Legyünk türelmesek, vigyázzunk magunkra és törődjünk egymással!

– írta bejegyzésében.

Kiemelt kép: Facebook/Vegetal Banliat

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik