Életmód

Lóháton ment a kórházba, hogy meglátogassa feleségét és újszülött kisfiát

Gépkocsija nincs, a járvány miatt viszont nem szállhatott tömegközlekedési eszközre, taxira pedig nem volt pénze.

A romániai Iași (magyarul Jászvásár) a történelmi Moldva közigazgatási és pénzügyi központja, Iași megye székhelye és az egyházmegye püspöki székvárosa. A település ezúttal azonban nem történelme kapcsán, hanem a koronavírus-járvány idején történt lélekemelő eset miatt került a romániai újságok címoldalára.

A városhoz közeli Răducăneniben élő Sergiu Ion Ciobotariu terhes felesége az Iași kórházban feküdt, amikor a fiatalember megtudta, hogy párja egészséges fiúgyermeknek adott életet. A járvány miatt tömegközlekedési eszközre nem engedték fel, taxira pedig nem volt pénze, így a portájukon tartott lóra pattant, hogy megláthassa feleségét és újszülött gyermekét. Miközben végighaladt a városon, többször igazoltatták, ám a rendőrök minden alkalommal továbbengedték.

A nehéz helyzetben élő család – ahová harmadik gyermekként érkezett a mostani baba – nehéz körülmények között él. Családi házukat építik, de lassan haladnak, mert kevés a pénzük.

Ökoportán neveli négy gyermekét az értelmiségi házaspár
Ma már olyanok, mint egy kis Noé bárkája.

Az érző emberi szíveket megdobogtató 22 éves fiatalember lovas történetére és élethelyzetére felfigyelt Cătălin Moroșanu kickbox-bajnok, Románia egyik legismertebb sportolója, írta a Foter.ro. A sportember a minap egy autónyi élelemmel látogatta meg a családot. A Halál a Kárpátokból (Moartea din Carpați) becenévre hallgató bajnok megígérte Sergiunak, segíteni fog rajtuk, hogy be tudják fejezni a családi ház építését.

Moroșanu Facebook-oldalán jelentette be: számlát nyitott a fiatalember nevére, és adománygyűjtést kezdeményezett, mert segíteni szeretne a családnak. Ugyanakkor bárki támogathatja azokat a nélkülöző családokat is, akik Sergiuékhoz hasonló körülmények között élnek a megyeszékhely külvárosában, a sportoló pedig segít eljuttatni a csomagokat a helyszínre.

Kiemelt kép: Facebook/Cătălin Moroșanu

Olvasói sztorik