Életmód

Lovas és kutyás rendőrök járőröztek a festői tájakon Nógrádban

A készenlétiek elsődleges feladata továbbra is a gépjárművel nehezen megközelíthető, hétvégi házas területek, erdős részek ellenőrzése volt.

A Készenléti Rendőrség lovas és kutyás járőrei visszatérően közterületi szolgálatot látnak el Nógrád megyében. A megerősítő erők elsődleges feladata továbbra is a gépjárművel nehezen megközelíthető, hétvégi házas területek, erdős részek ellenőrzése, valamint, hogy megelőzzék, vagy megszakítsák a jogsértő cselekményeket. Mindemellett jelenlétük további célja a lakosság szubjektív közbiztonságérzetének növelése, a helyi rendőri erők reagálóképességének növelése, írja a police.hu.

Fotó: police.hu

A Duke és Hektor nevű szolgálati ebekkel gazdáik a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság illetékességi területén láttak el szolgálatot, míg a további kutyás és lovas megerősítő erőkkel a lakosság Salgótarján, Rétság, Balassagyarmat és Szécsény környékén is találkozhatott.

Fotó: police.hu

A lovas egység tagjait Somoskőn személyesen is köszöntötte dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőr-főkapitány. A rendőr-főkapitányság vezetője megköszönte segítségüket, és azt, hogy az év hátralévő időszakában is számíthat Nógrád megye a támogató jelenlétükre.

Kiemelt kép: police.hu

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik