Életmód

Indulnak a bükki füvesember gyógynövényes túrái

Ha már alig várja, hogy a hosszú bezártság után kiránduljon egyet és találkozzon a bükki füvesemberrel, akkor jó hírünk van: Gyuri bácsiék a szokott rendben indítják nyári gyógynövényes túráikat, amelyekre május végétől lehet jelentkezni.

Gyuri bácsi a karantén alatt is kijárt az erdőbe és a gyógynövénykertjébe.

Jelentem, mi készen állunk arra, hogy a hozzánk látogatókat megismertessük a Bükk gyógynövényeivel. A környék szinte kivirágzott és harapni lehet a levegőt

– mondja Szabó Gyuri bácsi, az ország kedvenc füvesembere és ennél jobb promóció talán nem is kell, hiszen az elmúlt néhány hónap bizony mindannyiunkon rajta hagyta nyomát: ki plusz kilókkal, ki megtépázott idegrendszerrel zárta a karantént. Emiatt sokan vágynak stresszmentes kikapcsolódásra, zöldre, friss levegőre, nekik igazi feltöltődést jelenthetnek a bükkszentkereszti gyógynövénytúrák.

Ebben a szezonban is háromféle vezetett túra közül (egynapos túra, háromnapos túra és csoportos túra) lehet választani. A hosszú túrák szakmai előadásból, gyógynövénykert-látogatásból és rövid terepi túrából állnak. Néhány túranapon Gyuri bácsi is részt vesz, ezekről érdemes a foglalás előtt érdeklődni.

Fotó: Györgytea

Járványügyi szabályok

Örülünk neki, hogy a több hetes bizonytalanság után eldőlt, újra indulhatnak a gyógynövénytúrák. Reméljük, hogy a koronavírus-járvány újabb erősödése miatt egyetlen tervezett túra sem fog elmaradni. Ha mégis újra szigorításokra kerülne sor, és az eseményt nem tudjuk megtartani, esetleg a résztvevő időközben igazoltan karanténba kerül vagy megfertőződik, akkor a részvételi díjat visszafizetjük

– tudtuk meg Lopes-Szabó Zsuzsától, Gyuri bácsi lányától, a Györgytea ügyvezetőjétől.

Emellett a cég fontos óvintézkedéseket vezetett be: a túra alatt tartani kell az 1,5-2 méteres távolságot a többi résztvevőtől, zárt helyeken csak maszkban lehet tartózkodni, és indulás előtt mindenkinek ki kell töltenie egy nyilatkozatot, hogy tudomása szerint nem koronavírus-fertőzött.

A Bükk szépséges nyugalma, a túravezetők lelkesedése és Gyuri bácsi természet iránti alázata idén is garancia arra, hogy a gyógynövények iránt érdeklődők elégedetten, felüdülést jelentő élményekkel és szívmelengető ismeretségekkel térnek majd haza.

A túrákról bővebb információt ide kattintva találsz.

Bükki füvesember: A jóisten odateszi tálcán a megoldást a bajokra
A születésnapos Szabó Gyuri bácsinak egyszer azt mondta egy öreg cigányasszony, hogy 124 évig fog élni. Szerinte az emberiség azért kapta ezt a járványt, mert a mai ember nem hisz semmiben. Interjú.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik