Mozaik

92 éves a gyógynövényes bükki lankák mindentudója

Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember élete nyitott könyv minden tisztelője tisztelői számára. Április 15-e minden évben jeles nap a családja számára: az apa, nagyapa, dédpapa születésnapja a mai nap. Ezúttal a gyorgytea.hu oldalon lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa fitoterapeuta, gyógynövényszakértő által írott, személyes hangvételű üzenettel köszöntjük a 92. születésnapját ünneplő Gyuri bácsit.

Gyuri bácsi nagymamája megjósolta, hogy füvesember lesz belőle
Ahol megjelenik, ott garantált a teltház. A bükki füvesember gyógynövényekről szóló előadásai az ország minden részén népszerűek, így volt ez legutóbb Debrecenben is.

Isten éltesse Gyuri Bácsit erőben, egészségben és szeretetben!

Születésnapi történet

Már régen nem tudok semmit venni az édesapámnak a születésnapjára, mert tárgyakra már nincs és sohasem is volt szüksége. De ajándékot minden évben kap.

Néhány évvel ezelőtt történt, már egy ideje külföldön laktam, akkor éppen Portugáliában. Onnan egy évben csak 2-3 alkalommal jártam haza Magyarországra. Apám úgy tudta, a születésnapjára sem jövök. De azt gondoltam, meglepem vele, hogy személyesen köszöntöm majd fel. Biztos akartam lenni benne, hogy otthon találom, ezért felhívtam, és azt mondtam neki, a születésnapi ajándékát futár fogja vinni éppen a napján, nehogy elmenjen otthonról. Meg is ígérte, többször is a lelkére kötöttem, hogy maradjon otthon.

A születésnapon délután érkeztem a ház kapujához. Mikor meglátott, ezer érzelem futott át az arcán: a meglepetés, a kétely, hogy jól látja-e, a boldogság, a köszönet és az elismerés, hogy milyen jól „becsaptam”, még a szeme is könnybe lábadt örömében. Meg az enyém is.

– Én vagyok az ajándék, mondtam.

– De jó ajándék, a legjobb, válaszolta.

Ebben az évben nem tudok vele lenni. Majd telefonálunk, az unokái is felhívják, a dédunokái is elselypítik neki a telefonba, hogy „Boldog szülinapot Dédi!”, és biztos vagyok benne, önöktől is kap majd rengeteg szívből jövő üdvözletet.

Isten éltessen sokáig, drága Füvesember!

Lopes-Szabó Zsuzsa”

Kiemelt kép: Facebook/Szabó Gyuri Bácsi

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik