Életmód

Családmesék egy jurtából: szeretetben élni az anyafölddel

Bár nem vezet oda aszfaltos út, most lehetőség van betekinteni a patakparti jurtába, ahol a Rozgics család él négy gyermekével, magas hegyek és végtelen erdők között.

Rozgics-Kiss Anita és férje, Rozgics Pál négy gyermekükkel – Bendegúz, Réka, Boróka és Buda – élnek a természet lágy ölén. Békességben az anyafölddel, ahogy gyermekeik mondják, az Isten mezején. Valójában a Heves megyei Istenmezeje mellett, a természet lágy ölén, egy jurtában. A természet befogadta és tanítja őket, a család pedig hálás a leckékért.

A természettől vesz leckéket, és a semmi közepén boldogan él jurtájában a négygyermekes család
Istenmezeje határában élnek. Ahogy gyermekeik mondják: az Isten mezején.

A négygyermekes családanyával történt legutóbbi beszélgetésünk óta újabb lélekemelő történetet mondhatnak magukénak a “jurtalakók”. Családmesék egy jurtából címmel jelent meg Rozgics-Kiss Anita könyve.

Családmesék egy jurtából

“Képzelj el egy világot, melyben nincsen áram, melyben a folyó víz nem csapot, csöveket, hanem patakot, forrást jelent. A meleget a tűz lángja adja, ropogásával, erdő illatával töltve meg a levegőt és a szíveket. Az élelem pedig nem boltok polcairól származik, hanem fáradtságos, szép munkával kerül a kertből, pincéből, befőttesüvegekből az asztalra.

Bár nem vezet ide aszfaltos út, most mégis lehetőséged van betekinteni a patakparti jurtába, ahol a Rozgics család él négy gyermekével, magas hegyek és végtelen erdők között. Megismerheted az utat, amit bejártak Székelyföldtől Zaláig, hogy megtalálják az otthonukat, ahol a világ zajától távol nevelhetik gyermekeiket. De ez az út nem csupán kilométerekben létezik: sokat változtak, itt kovácsolódtak össze és váltak családdá.

Megpróbáltatások, kudarcok, mindennapi ütközetek, csodák és rengeteg szívmelengető történet szeretetről, emberségről, egyszerűségről.

Családmesék arról, milyen is a nagybetűs Élet, a világ vége után öt méterrel.”

A könyv borítója és hátlapja

Élet az álmok útján

Elkészült. Családunk története, egymásra és otthonra találásunké, az úté, melyen álmaink után indultunk és jurtás életünk, mindennapjaink meséi – egy regénybe szedve.
Könyv formát kapott, mert ezt éreztem tartósnak, időtállónak. Kérlek mégse tekints rá úgy, mint egy termékre. Ő egy Lehetőség.
Kérheted, hogy forgasd, emésztd, melengetheti a szíved, ösztönözhet, felbosszanthat, talán meg is ríkat. Szép és mutatós, mégsem fogod megtalálni a könyvesboltok polcain. Nem találkozol majd fizetett hirdetésekkel, sem egyéb burkolt vagy nyílt marketing stratégiákkal.
Ez a könyv emberek által fog terjedni. Általad is. Mesélhetsz róla, megoszthatod. Kérhetsz belőle magadnak, a barátaidnak, azoknak, akiket úgy érzed érdekelhet, akiknek hozzáadhat az életéhez. Eljöhetsz érte, vihetsz, amennyit szeretnél, vagy kérheted postán is. Rajtad, rajtunk múlik.
Én most útjára engedem, a legnagyobb szeretettel, hogy tegye a dolgát. Ha szeretnél belőle, a jurtamesek@gmail.com címen kérhetsz.
Áldás Mindannyiunkra! Rozgics-Kiss Anita

– írta a szerkesztőségünknek küldött levelében Anita.

Kiemelt képünkön a könyvborító részlete látható.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik