Életmód

Egy évig bárki dolgozhat otthonról a karibi tengerparton

A koronavírus-járvány miatt otthoni munkavégzésre kötelezett alkalmazottak akár egy évig a Karib-térségben végezhetik a feladataikat, köszönhetően a barbadosi kormány rendkívüli ajánlatának, írja a Sky News.

Mia Mottley miniszterelnök bejelentette, a kormány javaslatának értelmében engedélyeznék a külföldiek letelepedését egy évre a szigetországban, ahol lehetőséget biztosítanának számukra a home office-ra annál a cégnél, ahol korábban is tevékenykedtek.

Közölte, a tervezet mögött az áll, hogy a rövidtávú utazás a járványhelyzet miatt nehezebbé vált.

Barbados GDP-jének 40 százalékát a turizmus adja, a munkaerő 30 százalékát pedig ebben a szektorban alkalmazzák. Az iparág viszont a koronavírus-járvány miatt brutális veszteségeket szenvedett.

Fotó: Getty Images

A karibi ország július 12-én nyitja meg újból a határait a külföldi vendégek számára.

A miniszterelnök megjegyezte, az ajánlattal élők úgy ismerkedhetnének meg az ország kultúrájával és a helyiek életmódjával, amivel a néhány hétre érkező turistáknak nincsen lehetősége.

Nem kell Európában, az Amerikai Egyesült Államokban vagy Latin-Amerikában lenned, ha ide is jöhetsz néhány hónapra dolgozni. Aztán hazamész, és ismét visszajöhetsz

– üzente Mia Mottley a külföldieknek.

Kikötés ugyanakkor, hogy a szigetre csak negatív koronavírus-teszttel lehet érkezni, a repülőtéren pedig maszkot kell viselni.

Teljes csendbe borult az osztrák csodafalu
Eltűntek a turisták, a helyiek pedig olyan dolgot tapasztalhattak meg, amire egy éve nem volt példa.

Kiemelt kép: Getty Images

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik