Életmód

Épp most hajózza körbe a Földet egy négytagú magyar család

Miközben az egész világ a koronavírus-járvány okozta nehézségektől szenved, egy négyfős magyar család tavaly nyáron úgy döntött, valóra váltja az álmát és körbeutazza a világot 15 méter hosszú hajójukon, ami a Teatime, azaz a Teaidő nevet kapta, írja a Reuters.

A hírügynökség beszámolója szerint a család 2020 júniusában hagyta el Horvátország partjait, majd Olaszországot és Spanyolországot megkerülve, az Atlanti-óceánt átszelve megpihentek a Zöld-foki Köztársaságban.

A karácsonyt a Karib-tengeri Martinique szigetén töltötték, most pedig Saint-Martin fővárosában, Marigot-ban várják, hogy áthajózhassanak a Panama-csatornán.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SAILING TEATIME (@sailingteatime) által megosztott bejegyzés

Nem sietnek ugyanakkor, hiszen az élet a hajón is lelassult.

Számomra ez egy fantasztikus tapasztalat, hiszen több időt tölthetek a gyermekeimmel ahelyett, hogy teljesen kifáradva érnék haza esténként munkából

– mondta a Reutersnek a 48 éves Bősze Domonkos, aki egy home office-t is kialakított a hajón.

Az útvonalunk meglehetősen rugalmas: alapvetően az időjárás határozza meg, hogy merre utazunk, mert a hurrikán- és ciklonszezon behatárolja minden régióban a behajózható területeket

– magyarázta.

Feleségével, Annával, aki több mint egy évtizede hajózik, jóval a járványt megelőzően megtervezték az életre szóló kalandot.

Bár a koronavírus-járvány miatt sokat gondolkoztak rajta, most van-e itt az ideje az indulásnak, végül az elszántságuk felülírt minden kételyt bennük.

A kaland még évekig tart

Mostanáig a legnagyobb kihívást egy hat órán át tartó vihar jelentette számukra, amikor az Atlanti-óceánon keltek át. Egyedül egy pirítóst és egy műholdas telefont veszítettek el, ami eltört.

Amerre csak járnak, folyamatosan követik, hogy milyen karantén-szabályok vonatkoznak rájuk.

Amikor megérkeztünk Martinique-re, elmondtuk a hatóságoknak, hogy 16 napot töltöttünk a nyílt vízen, amit elfogadtak karanténnak

– mondta Bősze Domonkos.

A hajójukon mindig van egy hónapra elegendő élelem, de halásznak is 6 és 8 éves kislányaik legnagyobb örömére.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

SAILING TEATIME (@sailingteatime) által megosztott bejegyzés

Mindkét gyermek magántanuló és várhatóan helyi iskolákban folytatják majd tanulmányaikat, amint sikerül alkalmazkodniuk a különböző kultúrákhoz.

A hajó azért a Teatime nevet kapta, mert a család imád néhány bögre tea mellett beszélgetni.

Anna arról beszélt, az utazás hatalmas szabadságot adott neki még úgy is, hogy rendszeresen főz és irányítja a hajót, ha arra van szükség.

Láttunk delfineket, ahogy a hajó orránál ugráltak és velünk együtt úsztak, amikor a tenger teljesen nyugodt volt. Így tökéletesen megfigyelhettük őket a víz alatt is

– mondta.

A család úgy tervezi, kalandjuk úgy 5-6 évig még biztosan tart, és rövidebb-hosszabb időt szeretnének majd eltölteni az Indiai-óceánon és a Csendes-óceán déli területén.

Aki szeretné követni az útjukat, ide kattintva megteheti.

Kapcsolódó
Eladta a házát a háromgyermekes család, most a tengerre költöznek
A szülőket nem foglalkoztatja, mi lesz, ha hazaérnek, mert szeretnék kiélvezni a kirándulás minden pillanatát.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik