Életmód

Legyőzte a súlyos betegséget, újra tanult járni, és a kutyák nagy barátja lett

ferenci detti
ferenci detti
A kutya-ember barátság mindkét félre pozitívan hat.

A jókedv és az optimizmus nem attól függ, mit élünk át, hanem attól, ahogyan az élethez állunk. Lehetnek kedvezőtlenek a körülmények, érhetnek súlyos betegségek, van, aki mégis mosolyogva éli a mát, és bizakodva tekint a holnapba.

Ferenci Detti élete is sok viszontagsággal volt tele kisgyermek korától kezdve, néhány éve pedig súlyos daganatos betegséget diagnosztizáltak nála, de az életbe vetett hite, optimizmusa eddig minden egyes nap megmutatta neki, miért érdemes felkelni, és megélni a mindennapok perceit.

Melanómát diagnosztizáltak nálam 2014-ben, műtétek sora várt rám, de felépültem. Már azt hittem, minden rendben, amikor 2018-ban nagyon rosszul lettem. Kórházba kerültem, és a fejemben találtak egy 4 és egy 5 centiméteres tumort. Műtét követett műtétet. Kemény időszak volt, de nem veszítettem el a hitem, bár sokszor hajszálon múlott az is. Újra meg kellett tanulnom járni, írni is a műtéteim után

– meséli Detti.

Galéria
Ferenci Detti
Ferenci Detti

Mindig is imádta a kutyákat, szeptemberben pedig kapott egy border collie-t, amire már nagyon vágyott. Barátai fogtak össze a célért, hogy miután Panda, a 17 éves kutyusa örökre elaludt, ismét legyen mellette egy hűséges, szerető négylábú barát.

Ki kellett valamit találnom. Anyukámmal élek, ő rokkantnyugdíjat kap, és bár megtanultunk küzdeni az évek során, hisz négyéves koromtól ketten voltunk, mégis mindig talpon maradtunk, de annyi pénzből lehetetlenség megélni. A műtéteim és a rehabilitáció miatt viszont nem bírom úgy a fizikai és mentális megterhelést, napi nyolc órát folyamatosan dolgozni sem tudok, így sajnos nem kapok, nem kaptam munkát azóta sem. Gondolkoztam, mit kezdhetnék, hogy megéljünk: A kutyám, Mangó adott ötletet. Neki varrtam nyaksálat, és rájöttem, hogy másoknak is tetszik, amit csinálok, van rá igény, keresik a munkáimat

– folytatja a mosolygós, fiatal lány.

Ferenci Detti

Így készít kendőt, csokornyakkendőt kutyusoknak, cicusoknak, hajpántot gazdiknak a találékony lány, attól függően, amit éppen kérnek tőle.

A kutyusom Mangónak neveztem el, Mangesznak is becézem, ebből jött a név is: MaDe Dog Design. Ma mint Mangó, De mint Detti, nincs köze a múlt idejű angol made igéhez, bár az egybecsengés nem zavaró

– mondja Detti.

Van itt kutyakendő két patenttal készítve, megerősítve, összevarrva, hogy ne szakadjon el könnyen, bírja az intenzív terhelést is az összes termék.

A kutyusok büszkén feszítenek a divatos kendőkben.

Galéria
Ferenci Detti
Ferenci Detti

Visszatérő vendégkörnek dolgozom, és a vevőim ajánlanak is engem az ismerőseiknek, kutyás gazdiknak, így mindig van mit csinálnom. Szeretek újdonságokkal előrukkolni, és persze terveim is vannak, szöveget nyomtatok majd a kendőkre, és kutyamellénnyel is szeretném bővíteni a repertoárt

– sorolja Detti.

Detti alapvetően is életvidám lány, de segítette a gyógyulásában, hogy összetartanak azokkal az emberekkel, akiket a betegsége miatt ismert meg, barátságok is szövődtek a kórházban. Sajnos veszített is el nagyon jó barátot, de a kis közösségük segíti egymást, és ha valaki “lekettyenne” az ő kifejezésével, akkor ott vannak, hogy lelket öntsenek bele.

Galéria
Ferenci Detti
Ferenci Detti

Mára már megtanulta, hogy nem szégyen kérni, ha szüksége van rá az embernek, de ő is segít másokon, amivel csak tud. Kendőket is készít szívességből is, például múltkoriban egy vak lány vakvezető kutyájának, de az adományként kapott ruhák közül is örömmel adja tovább azokat, amelyek nem jók rá, vagy segíthet vele valakin. Spórolnak, ahol tudnak, de nem élhetnek nagy lábon így sem.

33 éves vagyok, de még soha nem voltam nyaralni. Most a kutyám és az állatszeretetem révén megismerkedtem a Zelentor Naturfarmot vezető Karináékkal, akik meghívtak magukhoz nyárra kutyusostól, mivel új vendégházat építenek. Mindig is vágytam arra, hogy kipróbáljam, milyen lehet az élet egy farmon, sok-sok állattal körülvéve, és nagyon boldog vagyok, hogy megyek majd hozzájuk, ahogy lehet, hisz csupaszív emberek.

Március végén jó hírt kapott az orvosától is Detti, minden laboreredménye jó lett.

Végre a jó koponya MR után megtudtam,hogy a CT is TÖKÉLETES, felemelő érzés; sok küzdelem és hosszú út vezetett ide, de jó tudni, hogy megérte!

Kapcsolódó
8 ok, amiért hálásak lehetünk kedvenc kutyáinknak
A kutya az ember egyik legjobb barátja és nem véletlenül.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik