Életmód

Gyereknapot szervez falujában Alex, a roma pék

Már csak ipari áramra gyűjt a fiatalember, és ezzel el is készül a tanpékség.

Ahogy arról már beszámoltunk Galamb Alex, a „Sütni jó” kampány megálmodójaként tucatnyi szegénységben élő roma gyereknek ad élményt és jövőképet azzal, hogy kis pékinasoknak gyűjti őket maga köré. Együtt sütnek sok-sok finomságot és tanulnak bele egyre jobban a pékszakma rejtelmeibe.

Ismét felkerestük Alexet és csupa jó hírt osztott meg velünk.

Szeretném megköszönni az olvasóknak azt a segítséget, amit az utóbbi időben adtak, hogy a tanpékséget megvalósíthassuk itt a faluban, nélkülük, nélkületek ez nem sikerült volna: köszönöm!

– mondta meghatottan portálunknak Alex, aki elmesélte, hogy a pékséghez kaptak új belső ajtókat, bekötötték az áramot, van víz és a gyerekek segítségével együtt csempézték ki a falakat.

A Hernádnémetiben élő Alex a munka mellett továbbra is dolgozik a Sütni jó kampányban, folyamatosan foglalkozik a gyerekekkel és talán ez is lehet az oka, hogy idén egy gyermek sem bukott meg félévkor az iskolában.

Május 27-én pedig egy nagy gyereknapi bulit szervezünk a faluba a Várva Várt Alapítvány és a Kisgergely Cukrászda segítségével. Előbbi játékokkal lepi meg a srácokat, a cukrászda meg ingyen fagyival

– mesélte Alex, akitől megtudtuk azt is, hogy már csak az ipari áram behúzására gyűjt, ami közel 300 ezer forint.

Azt még zárójelben megjegyezhetjük, hogy a munka és a szervezés, a Sütni jó kampány és a tanpékség mellett Alex érettségi vizsgát is tett. Elmondása szerint a felkészülésben mentora, Körmöci Attila cukrászmester segített sokat, akivel a pékségben, a műszakok között tanultak együtt.

Támogatni Galamb Alex munkáját a 11773346-02406079 számlaszámon lehet.

Kapcsolódó
Megvalósul Alex, a roma pék nagy álma
A tanpékséget leburkolták, minden eszköz megvan, már csak a villany és a víz bevezetésére gyűjt támogatókat a fiatalember.
Olvasói sztorik