Életmód

Több mint egy mázsa amurt fogott egy horgász 12 óra alatt Somogyban

facebook/Völgyhídi Horgásztó
facebook/Völgyhídi Horgásztó
Kiválóan működött az erjesztett kukoricás etetés.

A Somogy megyei Völgyhídi Horgásztó – amely a Völgyhidi-Viadukt alatt terül el Balatonföldvártól néhány kilométerre – amurjait vette célba a napokban Bíro Zoltán, aki az öt hektáros tavon, kiválasztott horgászhelyétől mintegy negyven méterre, a nádfal előtt alakított ki az etetőhelyet a hajnali órákban., írta a Pecaverzum.

Kapcsolódó
Hatalmas amurt fogtak egy szem kukoricával
A méteresre megnövő amur maximális tömegét 25-30 kg-ra becsülik, általában 4-10 kg-os példányok kerülnek a halászok hálóiba.

Az etetés kiválóan sikerült, az amurok szimatot kaptak, a horgász pedig kifogott egy “halommal” belőlük. Természetesen a halak a mérlegelés után visszakerültek a vízbe.

Igazi kolosszális amur ezúttal nem került terítékre, viszont annál több három, négy kiló körüli. A legnagyobb egy 6,8 kilós példány volt.

Voltak olyan periódusok, amikor negyedóránként kapás történt. Akkor le sem tudtam ülni a behúzások és a fárasztások között

– nyilatkozta a portálnak a fiatalember.

A durván 12 órás peca eredménye egészen pontosan 108 kiló amur, ami átlagosan óránként három halat jelent, és összesen harmincnál is többet, ha a középértéknek a 3,5-öt vesszük.

Volt körülbelül tíz halam, ami elment, azokkal együtt 140 kiló lett volna az összfogás

– számolta ki a horgász, aki így is elégedett volt a nem mindennapi teljesítményével.

Kapcsolódó
Így dézsmálja a nádast vizeink titokzatos hala
Az akár 30 kilogrammosra is megnövő amur rajong a zöld nádért.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik