Ezren éneklik egyszerre Abony 150 éves dalát

A helyiek végtelenül büszkék két tornyukra, és arra a népköltésre, melyet Kodály Zoltán zenésített meg.
Kapcsolódó cikkek

A Pest megyei Abonyban jeles évfordulót ünnepelnek 2021. szeptember 25-én. Idén 150 éves ugyanis Kodály Zoltán gyűjtése, a „Sej, Nagyabonyban” kezdetű dal, ez alkalomból Abony főterén mintegy 1000 gyermek, diák és felnőtt énekli majd egyszerre a híres, és az abonyiaknak oly kedves népdalt, írja az abony.hu.

Megvédjük értékeinket, őrizzük őseink emlékét

– vallják az abonyiak, akik végtelenül büszkék két tornyukra, és arra a versikére, melyet Kodály Zoltán zenésített meg, Abonyi Lajos népköltés gyűjtésének nyomán.

Kapcsolódó
700 gyermek virtuális kórusa énekelte a remény dalát: "amint itt a hajnal, győzni fogok"
A YouTube-on már több mint  negyedmillióan tekintették meg a "remény nagyköveteinek" előadását.

A dal közös eléneklése egyben az abonyi közösség összetartásának jelképe is, ezen túl a határokon átívelő magyar népzene szeretetét, a magyarok összetartozásának érzését  is szimbolizálja. A Városháza körül a közös éneklés után színes programkavalkáddal ünneplik az abonyiak a „Sej Nagyabonyban” dal évfordulóját.

Egy évvel ezelőtt a „Sej Nagyabonyban” dalnak elkészült egy modern, fiatalos verziója, melyhez remek videoklip is társul. A sokak által látott videóban fiatalok mutatják be a két tornyot, Abony épített és természeti kincseit.

Kapcsolódó
Tavaszi szél vizet áraszt: 90 éve gyűjtötték a legszebb csángó dalt
A Queen felülmúlhatatlan lett vele a Népstadionban. André Rieu és a Guns n' Roses sem hagyta ki a moldvai népdal feldolgozását.