Mozaik

Gryllus Vilmos a lányával adja elő a legaranyosabb dalt a kézmosásról

Gryllus Almával nagy duót alkot. De most akkor baci vagy vírus?

Magyarországon Halász Judit néhány évtizede nagyon magasra tette a mércét gyerekdalok terén, amit aztán igencsak sokan levernek azok közül, akik azt hiszik, a gyerekeknek a gagyi is jó lesz és tehetségtelenség esetén csak a kisebbekhez kell fordulni.

Gryllus Vilmos nem tartozik közéjük, szebbnél szebb, jobbnál jobb dalai hol karácsonyi angyalokról szólnak, hol skótokról.

Maszkabál című albuma a gyerekdalok egyik csúcsalkotása, így mielőtt a kézmosásra rátérnénk, ne hagyjuk ki a Skót című dalt, amely az albumon belül is az egyik legjobb:

És most térjünk rá a kézmosásra, amellyel nagyon nem szabad most spórolnunk. Gryllus Dániel új videóján a bűbájos Gryllus Almával alkot duót, hogy elmondja, mindig mossunk kezet rendesen. Igaz, hogy bacillusokról, vagyis baktériumokról énekelnek és a vírusokat, így a koronavírust más besorolás alá helyezi a biológia, de ettől még nagyon szerethető az előadás és legalább ilyen fontos a mondanivalója.

A Kossuth-díjas zenész ezzel egyébként pontosan tisztában van, hiszen néhány napja, amikor Facebook-oldalán közzé tette a dal új feldolgozását, írt hozzá egy kis bevezetőt.

Alma lányommal éneklünk nektek a Tóth Krisztinával közös könyvünkből egy dalt, igencsak aktuális! Igaz, ebben nem vírus, hanem bacilus szerepel, de ezen ne akadjunk fenn…  :)
Vigyázzatok magatokra, maradjatok otthon!

– olvasható Gryllus Dánieltől. És akkor jöjjön a lényeg:

Kiemelt kép: YouTube

Ne add fel! Elkészült az Edda szólógitárosának első karantén dala
Alapi István közösségi oldalán fórummal és session videókkal kedveskedik rajongóinak a magány és a bezártság napjaiban.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik