Életmód

Használjuk többet a kamillaolajat, egészségünkre válik

unplash
unplash
A koncentrált növényi kivonatok nagyon népszerűek lettek a potenciális egészségügyi előnyeik miatt.

A kamillaolaj az őszirózsafélék (Asteraceae) növénycsaládba tartozó, egyes fajokból nyert illóolajok összefoglaló neve. Színe legtöbb esetben kék, de a kamazulén hiánya esetén sárga szín is előfordulhat. A kamillaolajat általában a német kamillából nyerik, de vonnak ki olajat római kamillából, vagy akár marokkói kamillából is.

A kamillaolaj egészségre gyakorolt ​​jótékony hatásai

●     A legismertebb és leggyakrabban használt hatása az egészségre az, hogy természetes antidepresszáns. A kamillaolajban található egyedülálló illat intenzív aromaterápiás hatással rendelkezik, megnyugtatja és ellazítja a felhasználót, és növeli az energiáját.

●     Fájdalomcsillapító hatása segít enyhíteni olyan betegségek okozta fájdalmat, mint a reuma és az ízületi gyulladás. Az ízületi gyulladásban és fájdalmak csökkentése érdekében mandulaolajjal hígított kamillaolajat vagy fixált olajat, például olívaolajat lehet masszírozni a fájó területre.

●     Szerepet játszik a hiperaktív gyermekek megnyugtatásában, idegnyugtató és lassító hatást fejt ki, ha citromfűolajjal és tetszés szerinti fix olajjal keverik.

●     Természetes megoldás a fejfájásra, nagyon hatékony a stressz és feszültség fejfájás, valamint a sinusitis és az influenza okozta fejfájás ellen.

●     Szabályozza az emésztőrendszer munkáját, és kezeli az olyan problémákat, mint a hasi duzzanat és a gáz felhalmozódása.

●     Megakadályozza a kövek kialakulását az epehólyagban, és enyhíti az epehólyag fájdalmát a betegség során.

●     Enyhíti a menstruáció során fellépő mellérzékenységet, antidepresszáns tulajdonságai pedig leküzdik a hangulat ingadozásokat. Néhány csepp kamillaolaj hozzáadása a fürdővízhez enyhíti a menstruációs görcsöket.

●     A kamillaolaj, amely vesebarát, tisztítja a veséket és a húgyutakat.

●     Csökkenti a vérnyomást, ezáltal a stroke és a miokardiális infarktus kockázatát.

●     Megelőzi az ekcémát, mert hidratálja és puhítja a bőrt.

●     A kamillaolaj hatékonynak bizonyult az égési sérülések kezelésében.

●     A csecsemők hasi fájdalmainak enyhítésére használják, 1-2 csepp kamillaolajat lehet hozzáadni a babaolajhoz, és gyengéden masszírozni a hasba.

●     Megoldja az alvási problémákat felnőtteknél, valamint csecsemőknél és gyermekeknél. A kamillaolajjal való masszírozás vagy néhány csepp illóolaj behintése a hálószobában hasznosnak bizonyult.

●     Enyhíti az orrdugulást, a szezonális allergiás tüneteket és a bőrirritáció nyomát. Néhány csepp kamillaolajat hozzáadva a forró vízhez, letakarva a fejét egy törülközővel és belélegezve a gőzt nagyon hatékony lehet.

●     Hatékony a hüvelygyulladás kezelésében, és segít csökkenteni a tüneteket.

●     A kamillaolaj segít azoknak, akik hányingerben szenvednek. Az émelygés enyhítésére közvetlenül belélegezheti a kamillaolajat, vagy összekeverheti levendula- és borsmentaolajjal.

pixabay/dendoktor

Hogyan végezzük az aromaterápiát kamillaolajjal?

A kamillaolaj, amelyet a történelem során nyugtató és pihentető tulajdonságai miatt használtak, hatékony aromaterápiás eszköz.

Fizikai hatásai mellett a kamillaolajat is bevonhatja a napi rutinjába, ami pozitívan befolyásolja a mentális egészséget, és élvezheti annak csodálatos hatásait.

Míg a kamilla illóolaj aromaterápiás hatását mutatja, védi az agy és a gerincvelő egészségét a központi idegrendszer kondicionálásával, és pozitív jeleket küld az agynak.

Az aromaterápiás kamillaolaj előnyei:

●     Szorongás és a depressziós hangulat korrigálásához 5 csepp kamillaolajat adhat a diffúzorhoz, és eloszlathatja azt a lakóterében, vagy közvetlenül palackból is belélegezheti ennek az illóolajnak az illatát.

●     Néhány csepp hígított kamillaolajat masszírozhatunk a gyomorra, hogy megszüntessük a gyomorfájdalmakat, és a hasi puffadást.

●     A PMS és a menstruációs fájdalom enyhítésére masszírozással felviheti a hasra, vagy néhány csepp kamillaolajat csepegtethet egy törülközőre, és a hasára helyezheti.

●     A kamillaolaj aromaterápiás tulajdonságaiból élvezheti a minőségi alvást. Ezt a problémát úgy oldhatja meg, hogy néhány csepp kamillaolajat csepegtet a párna alá, vagy kamillaolajat tesz egy pohár forró vízbe a hálószobában.

●     Ha 5-6 csepp kamillaolajat ad a fürdővízhez, csökkentheti a fáradtságot és erőteljesebbé válhat.

●     Az ízületi gyulladás megszabadulásához hatékony masszázsolajat készíthet, amelyet különféle illóolajokkal és fix olajokkal keverve, és ezzel az olajjal masszírozva enyhítheti a fájdalmakat.

●     Segít megelőzni a menopauza idején gyakran tapasztalható hőhullámokat, ingerlékenységet és izzadást.

pixabay/dendoktor

Mit kell figyelembe venni a kamillaolaj használatakor?

●     Azok a személyek, akik bármilyen gyógyszert szednek, nem használhatnak kamillaolajat anélkül, hogy orvosukkal konzultálnának és jóváhagyást kapnának.

●     Mielőtt kamillaolajat alkalmazna a bőrére, végezzen egy kis tapasz -tesztet a csuklóján.

●     Azok, akik allergiásak a kamilla család növényére, kerüljék az illóolaj használatát.

●     Kerülni kell a kamillaolaj szembe jutását, ha ez megtörténik, bő vízzel ki kell mosni.

●     A kamillaolajjal készített maszkok és oldatok leírásában megadott mennyiséget nem szabad túllépni.

●     Terhes nők nem használhatnak kamillaolajat.

●     A szoptató anyáknak orvosukkal való konzultáció nélkül kerülniük kell ezt az illóolajat.

●     Az aromaterápiás olajokra káros hatással van a napfény, ezért mindenképpen vásároljon sötét színű üvegpalackokban értékesített termékeket.

●     Tartsa távol a kamillaolajat gyermekektől és háziállatoktól.

A cikkben említett összes információ a kamillaolaj és más aromaterápiás illóolajok előnyeiről csak javaslatok, és nem orvosi tanácsok. Ha bármilyen problémája van az egészségével, először az egészségügyi intézményekhez kell fordulnia, majd mérlegelnie kell az alternatív gyógyászati ​​ajánlásokat.

Kapcsolódó
Jótékony gyógynövényes fürdők megelőzésre és betegségre
A fürdés az ősidőkben gyógytényező volt. A törvények kötelezővé is tették a fürdést. Már akkor tudták: jobb a betegséget megelőzni, mint kezelni azt
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik