Életmód

Íme a téli balatoni jégpályák listája

Illusztráció/mti/Czeglédi Zsolt
Illusztráció/mti/Czeglédi Zsolt
Balatonfenyvesen idén nem nyit ki a jégpálya, Siófokról még nem született döntés.

November 26-tól a Balatonnál több helyen – Bogláron, Lellén, Siófokon, Füreden, Szigligeten és Keszthelyen – nyílnak meg a műjégpályák a népszerű téli sport kedvelőinek nagy örömére, írta a turizmus.com.

Kapcsolódó

Balatonbogláron, a Balaton egyik legszebb fekvésű helyén kialakított 16×25 méteres műjégpálya november 26-án nyit. A csapatjáték és a szóló vagy családi korcsolyázás mellett idén is Ki a legény a jégen? vetélkedővel, jégdiszkóval és szilveszteri bulival várják az érdeklődőket a Platán strandnál található jégpályán.

Újdonság, hogy az idén az eddiginél 20 százalékkal nagyobb, együttesen 700 négyzetméteres pálya várja a kedvtelésből korcsolyázókat, jégkorongozókat.

A balatonlellei víziturisztikai centrumban 2016-ban létesült műjégpálya, amely éjszaka is várja a téli sport megszállottjait. A balatonboglári pályához hasonlóan november 26-án nyitnak és a jövő év februárjában zárnak.

Balatonfüreden december 3-án nyit a város népszerű műjégpályája. A Zákonyi-parkban, 900 négyzetméteres jégfelületen, a tavalyi árakon lehet majd korcsolyázni.

November 25-én nyit Szigliget exkluzív helyén, a Várudvar vendéglő udvarán kialakított 500 négyzetméteres műjégpályája. Korábban az üdülőhely strandjánál kialakított mobil pályát használták a korcsolyázók, ám idén a Balaton leglátogatottabb várának tövéhez telepítette át a létesítményt a község egyik turizmusbarát vállalkozója.

Keszthelyen 314 négyzetméter területű, kör alakú műjégpályán várja a jég szerelmeseit melegedővel, öltözővel, és forró italokat és téli csemegéket árusító büfével.

A 2020. december 13-án átadott balatonfenyvesi műjégpálya idén télen nem nyit ki, mert az önkormányzatnak átmeneti költségvetési gondjai vannak.

A 600 négyzetméteres, két jégfolyosós, exkluzív siófoki jégkikötő nyitási időpontjáról még nincs döntés. Egyelőre annyit lehet tudni, hogy amint elkészülnek az építők a mobil szerkezettel, ezt a jégpályát is elfoglalhatják és a város korcsolyázást kedvelő vendégei a hajóállomás mellett készülő téli sportlétesítményben.

Kapcsolódó
Megbillent a Balaton
Keszthely és Balatonfűzfő vízállása között 76 centi volt a különbség.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik