Életmód

100 ezer forintot kaptak a Covid elleni védőoltást felvett dolgozók egy csongrádi cégnél

mti/varga györgy
mti/varga györgy
A még oltatlan dolgozók is megkapják az összeget, ha felveszik a Covid elleni mindhárom oltást.

A Csongrád-Csanád megyei, fábiánsebestyéni Kinizsinél Zrt.-nél jelentős összegű pénzjutalmat kaptak azok a dolgozók, akik a Covid elleni mindhárom védőoltást felvették, írta a Délmagyar.

Kapcsolódó
Oltást kérnek a francia borászok, nehogy elveszítsék az ízlelésüket
Elveszthetik a munkájukat, ha megfertőződnek.

Az állattenyésztéssel és növénytermesztéssel foglalkozó cég kiemelt kérdésként kezelte, hogy minél több dolgozó vegye fel a koronavírus elleni védőoltásokat. Nem szankcionáltak, hanem pénzjutalmat adtak azoknak a munkatársaiknak, akik beoltatták magukat. Több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak, akik mindhárom oltással rendelkeznek.

Amikor a vakcina már el­­érhetővé vált, magam is példamutatással jártam elöl, beoltattam magam, másnap pedig 50-en tették ugyanezt. Megértették, hogy ennek mekkora jelentősége van a saját egészségük és a cég érdekében is

– mondta a portálnak Farkasné Márton Katalin, a Kinizsi Zrt. vezérigazgatója.

A mintegy 100 főt alkalmazó cégnél csak néhány covidos megvetegedés volt. Mára a dolgozók körülbelül 90 százaléka oltással rendelkezik.

A törvény nem tiltja, hogy jutalmazzuk azokat, akik beoltatták magukat. Akik felvették a harmadik oltást is, több részletben nettó 100 ezer forintot kaptak. Természetesen nem csupán ezért kérték a dolgozók az oltást. Szeretnénk elérni, hogy nálunk senki ne legyen kitéve ennek a rettenetes betegségnek

– hangsúlyozta a vezérigazgató.

A cégnél a még oltatlan dolgozóik is megkapják az összeget, ha elmennek a védőoltásra.

Kapcsolódó
Elkerülte a koronavírus a picinyke dunántúli zsákfalut
A 150 lakosú Kalaznón eddig nem volt megbetegedés.
Olvasói sztorik