Életmód

Világelső képeket „lőtt” a magyar mobilfotós

Keresnyei Vince
Keresnyei Vince
Témának a pánikbetegséget választotta.

A pánikbetegségről készített fotóival első helyet ért el a világ legnagyobb mobilfotós versenyén, a Mobile Pohtography Awardon a pécsi Keresnyei Vince, írta a Pécs Aktuál.

Kapcsolódó
Ez a legtöbb díjat elnyert magyar fotó
A portré eddig 35 országban 200 díjat nyert.

A 32 éves fiatalember évek óta részt vesz a nemzetközi megmérettetésen, a 2021-es versenyen – melyen ő volt az egyetlen magyar induló – az esszé kategóriában ítélték őt a legjobbnak.

A Mobile Pohtography Awardon szigorúan csak mobiltelefonnal készíthetik és szerkeszthetik fotóikat az alkotók. Vince ezúttal a pánikbetegséget járta körbe fotóival, azért mert személyesen is érintett abban.

A mentális betegségeket még nem nagyon tudják elfogadni az emberek. Nincs olyan látványos külső jele, mintha valakinek eltörne a lába, amit be kell gipszelni, holott ugyanolyan komoly egészségi probléma. Az emberek azt mondják, hogy szedje össze magát az illető, nincs is semmi baja, pedig ez egy konkrét betegség, ami sokkal több figyelmet igényelne

– mondta a portálnak a fotós.

Keresnyei Vince

A fiatalember egyik ismerőséről, Adriról készített fotókat, aki pánikbetegségben szenved, amire korábban antidepresszánst is szedett. Nemrégiben abbahagyta a gyógyszer szedését, így a fotós a leszokás folyamatának első szakaszait örökítette meg.

A képek nem beállított fotók. Élethelyzetet rekonstruálnak, abszolút riportképek.

A munka nem fejeződött be, Vince tovább követi Adri sorsának alakulását.

Kapcsolódó
Magyar fiú a világ legjobb ifjú természetfotósa
Nem tudták letaszítani trónjáról, sorozatban harmadszor nyert.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik