Mozaik

Magyar fiú a világ legjobb ifjú természetfotósa

KONCZ-BISZTRICZ TAMÁS / GOLDEN TURTLE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR
KONCZ-BISZTRICZ TAMÁS / GOLDEN TURTLE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR
Nem tudták letaszítani trónjáról, sorozatban harmadszor nyert.

Egymás után harmadszor bizonyult a világ legjobb ifjú természetfotósának a magyar Koncz-Bisztricz Tamás az egyik legjelentősebb nemzetközi természetfotós versenyen, az orosz szervezésű Golden Turtle, azaz Arany Teknős pályázaton, számolt be róla a Turista Magazin.

Kapcsolódó
Duplázott a 16 éves magyar fiú: idén is ő a világ legjobb ifjú természetfotósa
Újabb elképesztő sikert könyvelhetett el Koncz-Bisztricz Tamás.

A fiatalember két fotójával a képzeletbeli dobogó 1. és 2. fokára állhatott a 13-17 éveseknek meghirdetett “Természet a fiatalok szemével kategóriában”. A második helyen végzett fotón – kiemelt képünkön -egy egy tüskés bokron pihenő vörös vércse látható, amelyik onnan leste leendő áldozatait a bugaci pusztán.

Ez Koncz-Bisztricz Tamás győztes fotója

KONCZ-BISZTRICZ TAMÁS / GOLDEN TURTLE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR Csongrád-Csanád megyében, egy sötét, befagyott ártéri tó partján álldogáló hattyúk és a nyomokkal tűzdelt havas talaj kontrasztja drónfelvételen

Fiatal kora ellenére Koncz-Bisztricz Tamás más világversenyeken is letette már névjegyét.

2019-ben a Bird Photographer of the Year (BPOTY) nemzetközi fotópályázatán ő nyerte el az Év Ifjú Madárfotósa címet, majd 2020-ban a világ Legjobb Ifjú Makrófotósa címet zsebelte be a Close-up Photographer of the Year elnevezésű versenyen.

facebook/Koncz-Bisztricz Tamás

A mostani, orosz szervezésű Golden Turtle fotópályázaton több magyar fotós is elismerést kapott. Róluk IDE KATTINTVA olvasható információ.

Kapcsolódó
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik